θα σας κάνει περήφανους για την μαρμελάδα σας
Τώρα είναι η εποχή για τις φράουλες οπότε θα βρείτε ωραίες φράουλες και σε καλή τιμή. Μπορείτε λοιπόν να φτάξετε μόνη σας εύκολη σπιτική μαρμελάδα φράουλα.
Είναι μια συνταγή πραγματικά για αρχάριους που θα σας κάνει περήφανους για την μαρμελάδα σας.
Υλικά
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρι
χυμό από μισό λεμόμι
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τις φράουλες και καθαρίστε τις από το κοτσανάκι.
Κόφτες τις σε κομμάτια ή ζουλήξτε τις με το χέρι να λιώσουν όσο εσείς θέλετε ώστε να σας μείνει δείγμα από φράουλα στην μαρμελάδα σας.
Βάλτε τις σε κατσαρόλα αρκετά πιο μεγάλη από το υλικό που έχετε γιατί βράζει και είναι εύκολο να σας χυθεί.
Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην κουτάλα.
Προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄.
Η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.
Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τ' αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.
Πόπη Π
ourlife
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.