Φασολάδα με σελινόριζα και καρότα

0

Λαχταριστή και γευστική φασολάδα με φρέσκα λαχανικά

Υλικά
Για 2-4 άτομα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
  • 1 βαθύ πιάτο λάχανο χοντροκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια μαυρομάτικα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη σε καρέ
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε νερό που βράζει για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, να μαραθούν, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τα ζεματισμένα φασόλια και την ντομάτα μαζί με 2 λίτρα νερό.

Βράζουμε τη φασολάδα για 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Συνοδέψτε με φρέσκο ψωμί.

sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top