Κλασσικό κανταίφι με αμύγδαλο

0

Συνταγή για 30 κομμάτια

Υλικά:
  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 1 1/2-2 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • Κανέλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη κανέλα, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στη φωτιά να βράσουν για 7 λεπτά. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη αφήνουμε το σιρόπι μας στην άκρη να κρυώσει.

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, τη κανέλα και το ανθόνερο.

Ανοίγουμε το κανταΐφι και το τρίβουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε το μισό σε ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε το μίγμα με τα αμύγδαλα και από πάνω τους το υπόλοιπο κανταΐφι.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο το κανταΐφι μας και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Απολαύστε!


xs-recipes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top