Συνταγή για 30 κομμάτια
Υλικά:
- 1 πακέτο κανταΐφι
- 1 1/2-2 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Κανέλα
- 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
- 4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια νερό
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη κανέλα, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στη φωτιά να βράσουν για 7 λεπτά. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη αφήνουμε το σιρόπι μας στην άκρη να κρυώσει.
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, τη κανέλα και το ανθόνερο.
Ανοίγουμε το κανταΐφι και το τρίβουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε το μισό σε ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε το μίγμα με τα αμύγδαλα και από πάνω τους το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο το κανταΐφι μας και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Απολαύστε!
xs-recipes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.