πεντανόστιμα
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 ποτήρι (του ούζου) ελαιόλαδο
- 3 ποτήρια (απ' το ίδιο ποτήρι) χλιαρό νερό
- 1 σφηνάκι ρακή
- μισό φακελάκι μαγιά (ας είναι και περισσότερο)
- λίγο αλάτι
- αλεύρι 900 γραμμάρια
- 1 αυγό χτυπημένο
- μισό κιλό ξερή τριμμένη ζυμήθρα με μόνο 1% λιπαρά
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στη μέση, κατόπιν προσθέτουμε τη μαγιά, νερό, ρακή, το αλάτι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο και την αφήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ανέβει.
Για τη συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.
Έπειτα ετοιμάζουμε τα πιτάκια μας ανοίγοντας τα με το χέρι και βάζοντας στη μέση το μείγμα με την ξερή τριμμένη μυζήθρα.
Τα κάνουμε μπαλάκια και στη συνέχεια τα πατάμε με τη παλάμη μας για να απλώσουν. Τα κάνουμε περίπου 1 δάχτυλο στο πάχος.
Στο τέλος βάζουμε λάδι στο τηγάνι μέχρι να σκεπαστούν μέχρι τη μέση. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Συμβουλές: Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι πολύ σκληρή. Θα πρέπει να κολλάει στα χέρια μας.
Καθώς θα τα πλάθουμε για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια, βάζουμε αλεύρι (όχι πολύ όμως).
Μόλις τα τηγανίσουμε βάζουμε χαρτί στο πιάτο για να μαζέψει τα περιττά λάδια.
mylady
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.