...σερβίρεται με ούζο και με κρασί
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γαύρο φρέσκο
- ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- ξύδι (όσο χρειαστεί)
- αλάτι
- ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί)
Καθαρίζουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι με τη ραχοκοκαλιά. Αυτό επιτυγχάνεται αφού με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς. Έτσι μένει ο γαύρος φιλέτο και καθαρός.
Τον πλένουμε καλά, μέχρι να φύγουν τα αίματα.
Στην συνέχεια σε ένα γυάλινο σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαύρο και ρίχνουμε αρκετό αλάτι. Από πάνω τοποθετούμε λίγο σκόρδο κομμένο σε μικρές φετούλες.
Ακολουθεί η δεύτερη σειρά όπως η πρώτη.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.
Ρίχνουμε τόσο ξύδι όσο να σκεπαστούν τα γαυράκια.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 ώρες. Βγάζουμε το γαύρο από το ψυγείο και αδειάζουμε το ξύδι.
Σε καθαρό σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαυράκια, λάδι μέχρι να σκεπαστούν και λίγη ρίγανη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.
Σε αυτό το σημείο ο γαύρος ξυδάτος είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
trome
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.