Γεμιστά ξερά σύκα

0

Διάρκεια: 15 λεπτά

Περιγραφή συνταγής

Ένα εύκολο και πρωτότυπο γλυκό της εποχής που μας έρχεται από την Κάτω Ιταλία, όπου ακόμα υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και η γλώσσα.

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Σ΄ένα γουδί ή σ' ένα πολυκόφτη χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς με το ξύσμα λεμονιού για πολύ λίγο γιατί δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν τελείως αλλά να κρατάνε.
  • Με ένα μαχαίρι κάνουμε μία οπή στην μέση κάθε σύκου και τα γεμίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών.
  • Τοποθετούμε τα σύκα σ' ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι και τα ραντίζουμε με το μέλι.
  • Τέλος τα ψήνουμε για 10' λεπτά και εν συνεχεία τα αφήνουμε να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρουμε.
Πηγή


Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top