ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Υλικά:
500γρ. πέννες μακαρόνια3 ντομάτες, ώριμες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, τουρσί
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί, ξηρό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό τσίλι ή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Χαράσσουμε σταυρωτά στο κάτω μέρος τις ντομάτες και τις ζεματάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε βραστό νερό.Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις περνάμε στον τρίφτη.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, μαζί με το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή απόχρωση.
Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το τσίλι ή την πάπρικα, την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν για 12-15 λεπτά, έως ότου δέσει ελαφρά η σάλτσα, οπότε κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσουν για τόση ώρα, όση αναφέρεται στη συσκευασία τους.
Μόλις βράσουν, τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά τις πέννες, ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή Όρεξη!
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.