Ακούς σαγανάκι και παραξενεύεσαι... όχι δεν είναι κάποιος περίεργος συνδυασμός τυριού με ψάρι. Είναι όμως υγιεινός (δεν τηγανίζεις το γαύρο), νόστιμος, λεμονάτος γαύρος. Οικονομικός, ξεχωριστός και πεντανόστιμος!
Συστατικά
- 1/2 κιλό φρέσκο γαύρο
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 μικρή πιπεριά καυτερή
- 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη τριμμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1. Καθάρισε τα ψαράκια και ξέπλυνε καλά. Άπλωσε σε ένα μεγάλο στρογγυλό αντικολλητικό τηγάνι ακτινωτά, να δημιουργήσεις ένα... δίσκο με τα ψαράκια
2. Περίχυσε με μπόλικο λάδι και αλατοπιπέρωσε
3. Πλύνε τις πιπεριές και κόψε σε ροδελίτσες! Πρόσθεσε και τις πιπεριές στο τηγάνι
4. Βάλε επάνω στο μάτι μαζί με ελάχιστο νερό, ίσα, ίσα να σκεπάσει τα ψάρια και άφησε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά
5. Ανάμειξε σε ένα μπολ το λεμόνι με τη μουστάρδα και ρίγανη να γίνουν ένα
6. Αφού βράσει ο γαύρος σου για 15 λεπτά
7. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει άλλα 5 λεπτά. Σκοπός σου είναι να μείνει στο τηγάνι μόνο το ελαιόλαδο και καθόλου νερό
8. Σέρβιρε αμέσως με φρέσκο μαϊντανό
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.