Εννέα βασικές πληροφορίες... για το ταίρι σου

0


Ίσως δεν το φαντάζεσαι, αλλά ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο προχωράει σε αρραβώνα ή γάμο χωρίς να γνωρίζει βασικά στοιχεία για τον/την σύντροφό του.

Πολλοί και πολλές προχωρούν σε μια δέσμευση κλείνοντας τα μάτια και βαδίζοντας… χύμα στο κύμα με πυξίδα τον έρωτα, χωρίς να ενδιαφέρονται πρώτα να μάθουν απαραίτητες πληροφορίες για το ταίρι τους. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται στο μέλλον να πέσουν από τα σύννεφα ή να βρεθούν σε δύσκολη θέση, όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες καταστάσεις. Και τότε θα ισχύει το κλασικό «Δεν ήξερες, δε ρώταγες;».

Από πού κρατάει η σκούφια σου*;

Αν λοιπόν έκανες μια νέα γνωριμία που εξελίσσεται πολύ καλά και δείχνει ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να σε οδηγήσει σε βίον ανθόσπαρτον ή έστω σε μια σοβαρή σχέση, πριν βιαστείς να προχωρήσεις, αναρωτήσου: «Ξέρω τουλάχιστον τα βασικά για το έτερόν μου ήμισυ;». Καλού κακού φτιάξε μια λίστα των πραγμάτων που θα πρέπει – το λιγότερο – να γνωρίζεις για εκείνον/η και ζήτησε από τον/την σύντροφό σου τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οπωσδήποτε πρέπει να ξέρεις:

1. Πλήρες ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

2. Καταγωγή – εθνικότητα – υπηκοότητα.

3. Ημερομηνία και τόπο γέννησης.

4. Οικογενειακή ιστορία.

5. Ποιο σχολείο τελείωσε και αν έκανε την στρατιωτική του θητεία (για άντρες, εννοείται).

6. Ομάδα αίματος (απαραίτητη, αν σχεδιάζεις να κάνεις απογόνους αλλά και για επείγοντα ιατρικά περιστατικά), καθώς και τυχόν σοβαρά προβλήματα υγείας.

7. Αν έχει δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας.

8. Αν εκκρεμούν αγωγές ή άλλες νομικές διώξεις σε βάρος του/της και αν έχει καταδικαστεί για αξιόποινες πράξεις.

9. Αν έχει χρέη ή άλλες οικονομικές εκκρεμότητες.

Ανταλλαγή ειλικρίνειας

Η αμοιβαία ειλικρίνεια απαιτεί αυτές οι πληροφορίες να ανταλλάσσονται αβίαστα, καλοπροαίρετα και να είναι αληθινές, χωρίς να χρειάζεται να πιστοποιηθούν από έγγραφα και ντοκουμέντα. Αν κάτι από όλα τα προηγούμενα δεν έχει συζητηθεί ακόμα ανάμεσα στο ζευγάρι, ίσως αυτό θα πρέπει να γίνει, ώστε και οι δύο να νιώθουν άνετα γνωρίζοντας ο ένας για τον άλλον τουλάχιστον τα βασικά (αν όχι τα πάντα).

* Παρεμπιπτόντως, η φράση «Από πού κρατάει η σκούφια σου» – κατά μια εκδοχή – προήλθε από την λατινογενή λέξη scufiascuphia), που σήμαινε την κοινωνική προστασία την οποία παρείχε ένας μονάρχης στους υπηκόους του, με το αζημίωτο φυσικά (φόροι, αγγαρείες κλπ.). Δηλαδή το νόημα της ερώτησης ήταν: «Ποιος μονάρχης σε έχει υπό την προστασία του;».

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top