Κροκέτες απο σπανάκι

0

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρυγανιά κοπανισμένη
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές φυτική μαργαρίνη
Εκτέλεση

Με άφθονο νερό και λίγο ξίδι καθαρίζετε και βράζετε το σπανάκι για 10 λεπτά.
Το σουρώνετε σε τρυπητό και το πιέζετε να φύγει όλο το νερό.

Τοποθετείτε λίγο- λίγο επάνω σε μάρμαρο ή και μέσα σε πιάτο και το κόβετε με δύο μαχαίρια ψιλά -ψιλά κομματάκια.
Το βάζετε σε σουπιέρα βαθιά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ψωμί τριμμένο στεγνό, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι περασμένο από ψιλό τρίφτη.

Τα ζυμώνετε όλα και παίρνοντας λίγο- λίγο,πλάθεται σε σχήμα κυλινδρικό ή στρογγυλό. Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό, βουτάτε τις κροκέτες σε φρυγανιά κοπανισμένη, μετά στο αυγό, μετά πάλι σε φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε φυτικη μαργαρίνη ώσπου να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top