Γαλέος κατσαρόλας

0

Και ο τιμημένος ουζομεζές εισβάλλει στο τραπέζι σου πανεύκολα… Φέρε το ουζερί σπίτι σου!

Ουζοκατάσταση χωρίς γαλέο γίνεται; Από το ουζάκι λοιπόν που οργανώνεις μερακλίδικα στο σπίτι σου δεν μπορεί να λείπει το «καρχαριάκι»…

Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
  • 3/4 κιλού γαλέο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 λεμόνια
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πώς τον φτιάχνεις

1. Πλύνε καλά τον γαλέο, κόψ’ τον σε μερίδες και αλατοπιπέρωσέ τον.
2. Βάλε τα κομμάτια σε μια σουπιέρα και στύψε από πάνω τον χυμό των λεμονιών.
3. Βάλε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο και τον γαλέο με το λεμόνι να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μείνει μόνο το ψάρι με το λάδι του.
4. Πρόσθεσε στο τέλος τη ρίγανη.

Σερβίρεις φυσικά με σκορδαλιά και απολαμβάνεις με ούζο ή τσίπουρο…

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top