Υλικά
- ½ αγγούρι
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- Φύλλα σαλάτας
- 4 φρέσκα μανιτάρια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Λίγη Ρίγανη
- λίγο λεμόνι
- 6 κ.σ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
- Για τη ζύμη
- 150 γρ. αλεύρι
- 12 κ. σ. νερό
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Για τις φωλιές
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το νερό σταδιακά ενώ ζυμώνουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε πυρίμαχα ατομικά μπολ. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Χτυπάμε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη και περιχύνουμε τη σαλάτα ανακατεύουμε και τη μοιράζουμε στις φωλιές. Γαρνίρουμε με λίγο τυρί και σερβίρουμε .
Πηγή
σκεψου τη Γιαννα με αυτη τη σαλατα
ΑπάντησηΔιαγραφήτινα της κανει ενα μπωλακι;