ΥΛΙΚΑ
Μισό αρνάκι γάλακτος ή ένα μπούτι
3 κιλά πατάτες
3 Σκελίδες σκόρδου
2 κ.γ. Φρέσκια ρίγανη
2 Λεμόνια
1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
150 ml Λάδι
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχίζετε καθαρίζοντας και κόβοντας τις πατάτες και βάζοντάς τες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Σε ένα σέικερ βάζετε τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό του λεμονιού, αλάτι πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και ανακινείτε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Με το μίγμα αυτό περιχύνετε τις πατάτες.
Στη συνέχεια πλένετε καλά το κρέας και αφού το στραγγίσετε το τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες.
Με ένα μαχαίρι κάνετε μερικές σχισμές στο
κρέας σε διάφορα σημεία και βάζετε ένα κομματάκι σκόρδο σε καθεμιά και πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο.
Αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και ρίχνετε το χυμό από το δεύτερο λεμόνι. Προσθέτετε
λίγο ζεστό νερό ώστε να σκεπάζονται μέχριτη μέση οι πατάτες. Σκεπάζετε το ταψί/
σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζετε το φαγητό στο φούρνο, που έχετε προθερμάνει στους 200°C. Αφήνετε να σιγοψηθεί στους 180°C και το ξεσκεπάζετε μετά από τουλάχιστον 2 ώρες για να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αν έχετε γάστρα, μπορείτε να το μαγειρέψετε σε αυτή.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.