Πατάτες τραγανές φούρνου

0

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά

Υλικά: (για 4-5 άτομα)

1 κιλό πατάτες φρέσκιες, μικρές στρογγυλές
1 κουτ. σουπ. βούτυρο
1 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι
1 κουτ. σουπ. γαλέτα
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

 
1. Καθαρίζομε τις πατάτες, όσο το δυνατόν στο ίδιο μέγεθος (σαν ένα μεγάλο καρύδι) για να ψηθούν όλες ταυτόχρονα. Τις αδειάζομε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζομε για 18 λεπτά περίπου.
Παίρνομε ένα βαθύ πυρέξ και βάζομε το βούτυρο ώστε να σκεπάσει πλούσια τον πάτο του. Αδειάζομε τις πατάτες στραγγισμένες και πασπαλίζομε με την γαλέτα, το σιμιγδάλι, λίγο αλάτι και όσο πιπέρι θέλομε.

2. Ανακατεύομε πολύ καλά ώστε να απορροφηθεί το βούτυρο από το σιμιγδάλι και την γαλέτα  και να ροδίσουν.οι πατάτες.

3. Βάζομε στον φούρνο για 15 λεπτά στο γκριλ. Συνοδεύουν θαυμάσια κρέας σχάρας ή σαλάτα και ομελέτα, ή ακόμα, και τυρί σαγανάκι.


Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top