(Προετοιμασία 15΄ - μαγείρεμα 15΄)
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμ. ζυμαρικά (φαρφάλες, κοχύλια, ρόδες, πένες)
6 λεπτές φέτες ζαμπόν Πάρμας
4 αβγά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γραμμ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και απλώνετε πάνω τις φέτες ζαμπόν. Ψήνετε στο φούρνο για 4΄ έως 5΄, ώσπου να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε και τις κρατάτε σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντάς τα λίγο για να μην κολλήσουν. Τα βράζετε al dente (ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία).
3. Σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και σπάτε μέσα τα αβγά. Μην τα αφήσετε πολλή ώρα, γιατί το ασπράδι πρέπει να είναι ακόμα ρευστό.
4. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα τα τηγανισμένα αβγά και τα ανακατεύετε με τα ζυμαρικά. Σπάτε με τα χέρια τις τραγανές φέτες ζαμπόν και τις ρίχνετε από πάνω. Τα σερβίρετε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.