Η ντομάτα και το κρεμμύδι, αγκαλιάζονται με τη φέτα σε μια υπέροχη πίτα. Κρεμμυδόπιτα λοιπόν για... γεύμα με λίγα υλικά αλλά πολύ γεύση!
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλιά ξίδι (προαιρετικά αν θες να γίνει τραγανό)
- Χλιαρό νερό (Όσο πάρει για να μην κολλάει η ζύμα στα χέρια)
- Λίγο νισεστέ
- ΓΕΜΙΣΗ: 5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κιλό φρέσκιες ώριμες ντομάτες
- 200 γρ. πικάντικη φέτα τριμμένη
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ρίγανη, Κύμινο σε σκόνη
Τρόπος μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά της ζύμης. Γενικά πρόσεξε να ρίξεις όσο αλεύρι χρειστεί για να έχεις μια μαλακή ζύμη που όμως δεν κολλάει στα χέρια
- Μοίρασε σε 2 μπάλες, και σκέπασε για μερικές ώρες να ξεκουραστεί το ζυμάρι
- Άνοιξε δύο λεπτά φύλλα, χρησιμοποιώντας νισεστέ για να μην κολλάει και να ανοίγει καλά το ζυμάρι
- Καθάρισε τα κρεμμύδια και ψιλόκοψε με το μαχαίρι. Βάλε στην κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν
- Πρόσθεσε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σόταρε σε λίγο ελαιόλαδο
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την φέτα και το κύμινο
- Στρώσε το ένα φύλο στο ταψί και άπλωσε από πάνω τη γέμιση. Σκέπασε με το δεύτερο φύλλο και γύρισε τις άκρες να διπλώσουν καλά
- Άλειψε με ελαιόλαδο και ράντισε με λίγο χλιαρό νερό πριν βάλεις το ταψί στο φούρβο
- Ψήσε στους 200oC να ροδίσει καλά το φύλλο για περίπου 30' λεπτά
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.