Φασόλια μαυρομάτικα με άγρια χόρτα

0

Υλικά:

2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια

1 κιλό χόρτα διάφορα του αγρού

1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να

3 σκελ. σκόρδο

1 κουτ. πελτέ ντοματας

αλάτι, πιπέρι

μαϊντανό ψιλ/νο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα φασόλια, και τα μουσκεύουμε για 12 ώρες.
Τα βράζουμε σε άφθονο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.

Τα ζεματάμε σε νερό που κοχλάζει για 5’, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα χόρτα

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Βράζουμε για 15’.
Ρίχνουμε τα φασόλια μέσα στα χόρτα και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top