Ομαλή η πορεία του ασθενούς
Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από μία ομάδα ιατρών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γάνδης.
Η ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Φιλίπ Μπλοντέλ μεταμόσχευσε το πρόσωπο ενός δότη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σε έναν βέλγο ασθενή με βαριά παραμόρφωση στο πρόσωπο.
«Συνάντησα τον ασθενή σήμερα το πρωί», δήλωσε στην εφημερίδα ο Σταν Μόνστρεϊ, επικεφαλής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου. «Πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις ακόμα, αλλά μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά», είπε ο ίδιος.
Η επέμβαση αυτή ανεβάζει σε 19 τον αριθμό των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση προσώπου παγκοσμίως.
Η πρώτη επιτυχημένη μερική μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία το 2005 στην γαλλίδα Ιζαμπέλ Ντινουάρ, της οποίας το πρόσωπο είχε παραμορφωθεί μετά την επίθεση σκύλου.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.