Κολοκυθόκρεπες

0

Υλικά:

3 μέτρια κολοκύθια
2 σκελίδες σκόρδο
6 - 7 κουταλιές αλεύρι
1 αυγό
200 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τ' αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε να στραγγίσουν το νερό τους.
Σ' ένα μπολ αναμιγνύουμε το αυγό, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι, μέχρι να έχουμε ένα αραιό χυλό όπως για τις κρέπες.
Προσθέτουμε τα κολοκύθια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο και μετά παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις βάζουμε μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε χαρτί απορροφητικό κουζίνας.
Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι παγωμένο.

Από την Νίκη Μερκούρη

ofono

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top