Οδηγός Ευτυχίας!

0

Ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, τραγούδια, θεατρικά έργα, ακόμη και διαφημίσεις, πωλούν αγάπη.

Στην πραγματικότητα, η λέξη "πώληση" θα έλεγα πως είναι ήπια, αφού αυτή που ταιριάζει περισσότερο είναι εκείνη της προώθησης της αγάπης σε εμάς. Κι επειδή έχω δει αρκετές ρομαντικές κωμωδίες, έχω καταλάβει γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ρομαντική αγάπη κάνει τον κόσμο να κινείται!

Έχουμε φτάσει στο σημείο να  πιστεύουμε ότι η ζωή και η αληθινή ευτυχία ξεκινούν όταν ο γοητευτικός πρίγκιπας μπει στο δρόμο που κάποια στιγμή θα συναντήσει το δικό μας. Σύμφωνα με το Hollywood, η αγάπη ισούται με την ευτυχία. Και δεν είμαι εδώ για να αντικρούσω αυτή τη λογική, αλλά μετά από μακρές συνομιλίες με ελεύθερους φίλους που αισθάνονται την πίεση του να βρουν ταίρι, αποφάσισα να αντιμετωπίσω το ζήτημα και να αναλογιστώ, έστω για μια στιγμή, πως η ρομαντική αγάπη δεν  ισούται με την ευτυχία.

Μπορεί να μην είμαι ειδική σε θέματα ευτυχίας, αλλά αν θέλετε τη γνώμη μου, (και από τη στιγμή που διαβάζετε το κείμενο μου), σας την παραθέτω.

1. Να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας. Αυτό είναι προφανές και θα πρέπει να συμβαίνει, είτε είστε σε σχέση είτε όχι. Το να ξέρει κανείς ποιος πραγματικά είναι, είναι μια μακροχρόνια διαδικασία και καθόλου απλή όσο ακούγεται.

2. Κρατηθείτε ενεργοί. Ένα πλεονέκτημα του να είναι κάποιος ελεύθερος, είναι ότι μπορεί να είναι όσο εγωιστής θέλει και να διαθέτει το χρόνο του όπως και όπου θέλει. Οι ελεύθεροι λοιπόν, μπορούν να κάνουν π.χ. τα χόμπι τους όσο συχνά θέλουν, ακόμη και να πηγαίνουν στον κινηματογράφο, είτε μόνοι, ή αν νιώθουν άβολα, με τους αγαπημένους φίλους τους.

3. Μη φοβάστε να κάνετε πράγματα μόνοι σας. Αυτή, είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για τους singles. Αν δεν κάνετε τα πράγματα που θέλετε, επειδή δε θέλετε να τα κάνετε μόνοι σας, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να καταλήξετε μόνοι στον καναπέ σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι από πού να αρχίσετε, κάντε μια λίστα με πράγματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν να δοκιμάσετε, και - στη συνέχεια - δεν έχετε παρά να τα κάνετε πράξη.

4. Κάντε  φίλους. Ίσως το πιο σημαντικό, είναι να κάνετε πολλούς φίλους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκπληρώσετε τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν είστε λάτρης της μουσικής, κάντε φίλους ανθρώπους που τους αρέσει να πηγαίνουν σε συναυλίες, ή, εάν είστε θρησκόληπτος αποκτήστε φίλους που τους αρέσει να πηγαίνουν στην εκκλησία. Αν πάλι το χόμπι σας είναι η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, μία επίσκεψη στη λέσχη βιβλίων της πόλης σας, θα σας βοηθήσει να φύγετε με άπειρους φίλους.

5. Αποκτήστε τα δικά σας στέκια. Προσπαθήστε να αποκτήσετε το αγαπημένο σας στέκι για καφέ, για ποτό και για φαγητό. Επιχειρήσετε να γνωρίσετε τους υπαλλήλους αυτών με τα μικρά τους ονόματα, για να μπορείτε να νιώθετε πιο οικεία κάθε φορά που πηγαίνετε. Είναι μία καλή πρακτική, αν δε θέλετε να καταλήξετε τα βράδια μόνοι στο σπίτι σας.

6. Βρείτε κάποιον να αγαπήσετε. Όσο κι αν θέλετε να το αγνοήσετε, η αγάπη είναι ύψιστο αγαθό για την ευτυχία σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μιλάμε για τη ρομαντική αγάπη. Αγάπη μπορεί να υπάρχει και μεταξύ φίλων, οικογένειας,  αλλά και μεταξύ γνωστών. Προσπαθήστε, επίσης, να μοιράζετε αγάπη κάνοντας μία εθελοντική εργασία.

Θέλω να κάνω μια σημείωση εδώ για τους λόγους που πρέπει να γνωρίσουν αυτοί που είναι μόνοι τους:

Δε χρειάζεται να δικαιολογηθείτε σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον εαυτό σας. Το να παραμείνετε ελεύθεροι για κάποιο χρονικό διάστημα στη ζωή σας, για το λόγο ότι έχετε πληγωθεί, δεν είναι κακό πράγμα. Σας ενθαρρύνω μάλιστα, να χρησιμοποιήσετε όσο χρόνο θέλετε, για να επουλωθούν οι πληγές σας και να προχωρήσετε. Κρατήστε στο μυαλό τους λόγους ελευθερίας σας, μέχρι τη στιγμή που δεν θα χουν πια σημασία. Η δέσμευση σε μια μοναχική ζωή, δε σημαίνει ότι θα παραμείνετε για πάντα μακριά από τον κάθε Ρομέο ή Ιουλιέτα. Αν αυτός ή αυτή κάνουν κάποια στιγμή την εμφάνιση τους, μην τους απορρίψετε. Γιατί, αδέσμευτος σημαίνει να νιώθεις ελεύθερος να κάνεις αυτό που νιώθεις, και όχι να είσαι κλεισμένος σε μια «φυλακή».

mylady

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top