Η παράδοση

0

Η πόλη εάλω.

   Η πόλη παραδόθηκε πλέον σε αυτούς που είχαν άλλα σχέδια για μας και την χώρα μας. Παραδόθηκε: Όχι ακριβώς τώρα, αλλά απλά τώρα, υπογράφηκαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα .
   Οι διαδικασίες είχαν αρχίσει από πριν. Από την μεταπολίτευση. Κυριαρχικά από το 1981 και εντεύθεν. Έκτοτε όταν «μας έμαθαν» ότι μπορούμε να ζούμε ξοδεύοντας πολλαπλάσια των όσων παράγουμε. Έκτοτε ξεκίνησε η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τώρα απλά υπογράφονται τα πωλητήρια .

   Έκτοτε, όταν μάθαινε η γενιά του Πολυτεχνείου ότι η αντίσταση κατά της δικτατορίας εξαγοράζεται με πολιτικά αξιώματα. Έκτοτε όταν οι τότε φοιτητές απαίτησαν να αποκτήσουν πολιτικό λόγο, με μόνο τεκμήριο ορθότητας την αντίδραση, στα πάντα και στους πάντες και όχι αντίσταση κατά της όποιας δικτατορίας.

   Ήρθε και ο Ανδρέας μετά και...
έδωσε και ιδεολογική βάση στην διαφθορά. Της έδωσε το όνομα «αλλαγή». Όλα ξεκίνησαν με το γνωστό στους παλαιούς και άγνωστο στους νέους σλόγκαν έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΟΚ. Αντ’ αυτού το ίδιο απόγευμα, υπέγραφε για παράταση των βάσεων του ΝΑΤΟ με επαχθέστερους όρους για την χώρα μας και την μεθ’- επόμενη συναινούσε στην διεύρυνση της Ευρώπης. Άρα εξ αυτού άρχεσαι με τόση δόση ειλικρίνειας που τους διακατείχε. Φυσικό επακόλουθο το ότι «λεφτά υπάρχουν», καταλήξαμε στο ΔΝΤ, είναι μόνο μια απλή ιστορική σύμπτωση.

Όμως η αλήθεια αυτή είναι. Έκτοτε ο Έλληνας μυήθηκε στην υπερβολή, στο μίασμα της διαφθοράς. Μυήθηκε στο ο΄τι το κοινό αποτελεί λόγο ατομικού πλουτισμού.


Τώρα η πόλη παραδόθηκε.
Μην αγωνιάτε σε ποιόν, έναντι πόσου τιμήματος και τέτοια. Αυτά θα τα δούμε ύστερα, σε ύστερους χρόνους και αναλύσεις.. αν υπάρχουμε για να τα δούμε…

   Μπορεί η παράδοση να έλαβε χώρα εκ προθέσεως ή εξ αμελείας από τον νυν πρωθυπουργό. Όμως τούτο σε τίποτα δεν αλλάζει τα πράγματα. Ότι και εμείς ως λαός ήμασταν ικανά διεφθαρμένοι ώστε να παραδοθούμε .

   Τίποτα απ όλα αυτά δεν θα συνέβαινε αν είχαμε τα μάτια μας ανοικτά και το μυαλό μας σε συχνότητα λογικής. Αντίθετα εμείς κλείσαμε μάτια και το μυαλό μας αποχαυνώθηκε εντελώς. «Τσοβόλα δώστα όλα» , έλεγε ο πατήρ, πρέπει να θυσιάσουμε λέει ο υιός. Ο δήμιος δε πρόθυμος, και το όνομα αυτού «Βαγγέλης», που προκειμένου να ικανοποιήσει την φιλοδοξία του να συγκυβερνήσει, αποδέχθηκε να πάρει τον ρόλο του αξιωματικού του εκτελεστικού αποσπάσματος .

Όμως αυτά δεν ενδιαφέρουν πια την παράδοση της πόλης .

   Η Ελλάς για τα επόμενα χρόνια θα ζήσει μια άλλη πορεία, μια άλλη ζωή. Ευχή αποτελεί ότι κάποτε ο πυρήνας που διατήρησε τον Ελληνισμό μέχρι σήμερα, να δώσει νέα λάμψη, ώθηση και ορμή και να ξαναβγεί μπροστά. Μέχρι τότε θα ζούμε και ζήσουμε όχι κατα τις βουλές των άλλων αλλά σύμφωνα με τις δικές μας άλογες σκέψεις και πρακτικές.

Άλλωστε αυτές μας οδήγησαν εδώ,ό χι οι δανειστές μας. Δεν φταίει ο τοκογλύφος αλλά το θύμα με την άσωτη ζωή του πριν καταφύγει σε αυτόν .

Η πόλη εάλω (και) εξ αιτίας μας. Ας μην το ξεχνάμε .
eglimatikotita
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top