Ποιες αλλαγές έφερε ο Ραγκούσης στο υπουργικό για τα ταξί

0

Σημαντικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Ραγκούσης, στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι ιδιοκτήτες είχαν άδεια ταξί έως τις 2 Ιουλίου 2011 θα λάβουν δωρεάν μία νέα άδεια η οποία μπορεί να μεταβιβαστεί στα τέκνα τους.

Επιπλέον, το κόστος του παραβόλου μειώνεται στις 5000 ευρώ ενώ αρχικά προβλεπόταν μια διακύμανση μεταξύ 10.000-40.000 ευρώ. Επίσης, θα καταβληθεί προσπάθεια για την οποία ο κ. Ραγκούσης ζήτησε εξουσιοδότηση ώστε να πειστεί η Κομισιόν και να τεθεί πλαφόν έκδοσης νέων αδειών.

Στην ομιλία του στο υπουργικό, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να δείξουν ψυχραιμία και να επιχειρήσουν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία. Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμες τις διαβουλεύσεις που διαδραματίζονται στην Ευρώπη με το βάρος να πέφτει κυρίως στις ψηφοφορίες που λαμβάνουν χώρα στα ευρωπαϊκά κονοβούλια για την ψήφιση της διεύρυνσης του EFSF.

Πριν από το Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε κατ'ιδίαν συναντήσεις με τον Θ. Πάγκαλο καθώς και τον Μ. Χρυσοχοΐδη το μεσημέρι (15:30), στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ανοίξει με τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Ο κύκλος επαφών του Γ. Παπανδρέου με στελέχη της κυβέρνησης (Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Ρέππα, Παύλο Γερουλάνο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου) θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, υπόψην του υπουργικού Συμβουλίου επρόκειτο να τεθούν τα εξής ζητήματα:

- Το σχέδιο νόμου για τους κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (ΜΔΧ) (Γ. Ραγκούσης)

- Το προσχέδιο Νόμου για την Ιδρυση Επιστημονικών Εταιριών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ, την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση Ιατρών (Ανδρ. Λοβέρδος)

- Το σχέδιο νόμου για εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την επιβολή ελαχίστων προτύπων όσον αφορά τις κυρώσεις και τα μέτρα κατά των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης (Γ. Κουτρουμάνης)

-Tο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. (Μ.Παπαϊωάννου)

- Το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων για αδικήματα ρύπανσης (Μ. Παπαϊωάννου)

- Το σχέδιο νόμου για το δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση και διαβούλευση σε κοινοτικής κλίμακας επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων σε συμμόρφωση προς τη σχετική κοινοτική οδηγία (Γ.Κουτρουμάνης)

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top