Έρευνα για τον θάνατο του Καντάφι ζητά η χήρα του

0

Η χήρα του Μουάμαρ Καντάφι ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από τον ΟΗΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, μετέδωσε το Σάββατο τηλεοπτικός σταθμός που πρόσκειται στον Καντάφι.

"Καλούμε τα Ηνωμένα Εθνη να ερευνήσουν τις συνθήκες του θανάτου του μουτζαχίντ (ιερού πολεμιστή) Μουάμαρ Καντάφι," δήλωσε η Σάφια Καντάφι σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al Rai που εδρεύει στη Συρία.

"Είμαι υπερήφανη για το θάρρος που επέδειξε ο σύζυγός μου και οι γιοί μου που αντιμετώπισαν την επιθετικότητα 40 χωρών και των αντιπροσώπων τους επί έξι μήνες και πέθαναν ως μάρτυρες," είπε η Σάφια.

Η Σάφια Καντάφι διέφυγε στην Αλγερία μαζί με την κόρη της Αϊσα και δύο από τους γιούς του Καντάφι-- τον Χάνιμπαλ και τον Μοχάμεντ-- τον Αύγουστο που οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Όχι σε νεκροψία λέει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο

Αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου που εδρεύει στη Μιζουράτα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δεν θα γίνει νεκροψία στη πτώμα του πρώην λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, του οποίου η σορός έχει εκτεθεί σε αυτή την πόλη.

"Δεν θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή σήμερα, ούτε άλλη ημέρα. Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα" (του Καντάφι), είπε ο Φάτι Μπασάγα, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου στη Μιζουράτα.

Η σορός του Καντάφι έχει εκτεθεί σε ένα χώρο με χαμηλή θερμοκρασία σε μια αγορά στη Μιζουράτα, όπου και η σορός του γιού του Μουτάσιμ μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Το πρωί κάτοικοι της πόλης σχημάτιζαν ουρά εκατοντάδων μέτρων για να δουν από κοντά τους δύο νεκρούς, να κείτονται ο ένας δίπλα στον άλλον, καλυμμένους με κουβέρτα με το κεφάλι τους να διακρίνεται μόνο.

Τη σορό του Καντάφι ζητά η φυλή της Σύρτης

Την ίδια ώρα η φυλή του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης κάλεσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να παραδώσει τη σορό του 69χρονου συνταγματάρχη ώστε να γίνει η ταφή στη γενέτειρά του, τη Σύρτη, όπως προβλέπουν οι ισλαμικοί κανόνες.

"Καλούμε τον ΟΗΕ, τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) και τη Διεθνή Αμνηστία να ασκήσουν πιέσεις στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ώστε να παραδώσει τις σορούς των μαρτύρων στη φυλή μας στη Σύρτη και να επιτρέψει την ταφή τους, σύμφωνα με τα ισλαμικά έθιμα", τονίζει η φυλή σε ανακοίνωσή της, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Rai.

Το Al Rai, που εδρεύει στη Συρία, μετέδωσε επίσης ότι οι συγγενείς ζήτησαν από τις νέες λιβυκές αρχές να παραδώσουν άμεσα τις σορούς του Καντάφι, του γιού του και άλλων Λίβυων που σκοτώθηκαν την Πέμπτη στη Σύρτη.

Σε ψυγείο λαχανικών η σορός του Καντάφι και του γιού του

Ουρές έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη Μιζουράτα κάνουν εκατοντάδες Λιβυοι για να δουν και να φωτογραφίσουν κι αυτοί τη σορό του Καντάφι που εκτίθεται σε ψυγείο προορισμένο για λαχανικά.

Με ανάμεικτα συναισθήματα οι Λίβυοι αντικρύζουν το γυμνό από τη μέση και πάνω και κακοποιημένο σώμα του ανθρώπου που ήταν ο απόλυτος άρχοντας στην περιοχή για 42 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ οι περισσότεροι λένε ότι "θέλουν να δουν το σκυλί" νεκρό. Στο ίδιο κατάστημα εκτίθεται και η σορός του γιού του Καντάφι, Μουτάσιμ.

nooz
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top