Σαμαράς: “Μιλάω με την κοινωνία, όχι με εκείνους που με βρίζουν”

0

”Δεν έχω πλέον να πω τίποτα με τον Παπανδρέου, ό,τι έχω να πω το λέω στην κοινωνία”. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει προς όλες τις κατευθύνσεις ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης και έληξε χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου. Το ποιος τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο. Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω…Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες δεν έχω να πω τίποτε».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση 45 λεπτών, λόγω της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δημιουργήσει αντιπερισπασμούς λόγω της γενικής κατακραυγής, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε με απαράδεκτες εκφράσεις εναντίον της ΝΔ και του κ. Σαμαρά προσωπικά. Τορπίλισε δηλαδή την εθνική ομοψυχία, ενώ κατά τα άλλα ζητά… συναίνεση και στήριξη.

Μόλις άρχισε η συνάντηση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, οργισμένος ο κ. Σαμαράς από τις επιθέσεις εναντίον του, είπε στον κ. Παπανδρέου: “Αν δεν ήταν κρίσιμες οι περιστάσεις δεν θα ερχόμουν. Η επίθεση που εξαπέλυσες σήμερα εναντίον της παράταξης και εμένα προσωπικά είναι απαράδεκτη και αδιανόητη” και πρόσθεσε: ” Πες τι έχεις να μου πεις, να σε ακούσω“.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε όσα αόριστα και νεφελώδη δηλώνει τις τελευταίες ημέρες σε όλους για την οικονομία. Ότι δηλαδή δίνει “μεγάλη μάχη” και γι' αυτό δεν πρέπει να πυροδοτούνται κοινωνικές αντιδράσεις, πρέπει να στηριχθεί κ.λπ. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι αφενός βρίσκεται σε πανικό και αφετέρου ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά άγεται και φέρεται από τις εξελίξεις, τις οποίες παρακολουθεί εκ του μακρόθεν.

Η συνάντηση κράτησε 25 λεπτά και ο κ. Σαμαράς, αφού τον άκουσε, αποχώρησε χωρίς να πει τίποτα, καταφανώς απογοητευμένος και οργισμένος από όσα προηγήθηκαν. Όλα θα κριθούν πλέον από την κοινωνία. Αυτό, άλλωστε, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Σαμαράς με την ομιλία του.

Μετά τη συνάντηση, το Μαξίμου άρχισε να διαρρέει ότι τάχα ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να πάρει θέση στις απόψεις που ακούγονται περί «Γουδιού» και «κρεμάλων». Σύμφωνα πάντα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο κ. Σαμαράς απάντησε πως δεν υποστηρίζει τέτοιες απόψεις. Από τη ΝΔ όμως διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπήρξε παρόμοια στιχομυθία και ότι πρόκειται για ένα ακόμα ψεύδος του Μαξίμου. Άλλωστε για “Γουδή” και “κρεμάλες” ο κ. Καρατζαφέρης είχε μιλήσει.

parapolitika
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top