Επιμένει στο άρθρο 37 ο Βενιζέλος

0

Χρυσώνει το χάπι η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός των Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, φέρνοντας ως διόρθωση στο πολυνομοσχέδιο, τροπολογία σχετική με το μέγιστο των μειώσεων που θα υποστούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος, που θα είναι 25%, ενώ στο σύνολό του θα φθάσει το 30%.

Κατά τα λοιπά, το άρθρο 37 παραμένει ως έχει δηλαδή οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύον των αντίστοιχων κλαδικών καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής οικονομίας, δηλαδή μέχρι και το 2014.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος χθες στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής, οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών αλλά θα έπονται οπωσδήποτε της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, για το διάστημα που διαρκεί η εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το πάγωμα της δυνατότητας του υπουργού Εργασίας, να επεκτείνει με διοικητική πράξη την ισχύ μιας κλαδικής σύμβασης και σε αυτούς που δεν την έχουν υπογράψει.

Αναφορικά με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι η άμεση μέγιστη μείωση των αποδοχών μπορεί να φτάσει έως και το 30% και συμπλήρωσε ότι στη πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος η απώλεια αυτή θα ξεκινήσει από το 25%.

Ακόμη, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, οι πόροι του λεγόμενου «πράσινου ταμείου» για όσο διάστημα παραμένουν αδιάθετοι, θα τοποθετούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να δανειοδοτούνται, με αυστηρές εγγυήσεις, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, ανέφερε ότι στο πολυνομοσχέδιο θα ενσωματωθεί διάταξη με την οποία θα ιδρυθεί ειδικός λογαριασμός – γραμμή στον Κρατικό προϋπολογισμό - κοινωνικής εξισορρόπησης προκειμένου να εντάσσονται εκεί τα αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής, πέραν των συνηθισμένων προβλέψεων.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών, δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να τονίσει ότι «αν το νομοσχέδιο αυτό δεν ψηφιστεί, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής, δεν μπορεί να διαπραγματευθεί. Η εμπρόθεσμη ψήφιση του νομοσχεδίου δεν είναι ανάγκη της Κυβέρνησης. Είναι ανάγκη του φτωχού και μεσαίου εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του άνεργου που πρέπει να πάρει επίδομα», αναιρώντας τον ίδιο του τον εαυτό, όταν λίγο νωρίτερα έλεγε απ΄ το βήμα της Βουλής πως "όποιος θέλει να ασκήσει ψυχολογική και πολιτική πίεση στους Βουλευτές, προκειμένου να αλλοιώσει τη βούλησή τους, δεν σέβεται ούτε το Κοινοβούλιο ούτε τη Δημοκρατία».

dailynews24
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top