Ερχεται ένα εφιαλτικό 15μηνο χαρατσιών για τους Ελληνες

0

Ενα εφιαλτικό 15μηνο αναμένει τους Ελληνες οι οποίοι ανεξαρτήτως πτωχεύσεως η μη της χώρα, κουρέματος χρεών και άλλων πολλών που ίσως δεν γνωρίζουμε ακόμη, θα δουν τον προσωπικό τους προϋπολογισμό, με τον ένα (χαράτσια) ή τον άλλο τρόπο (μειώσεις μισθών και συντάξεων) να μειώνεται κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Φυσικά, μιλάμε για τους συνεπείς φορολογούμενους, τα συνήθη υποζύγια του ελληνικού κράτους, αυτούς που δηλώνουν τα εισοδήματά τους και αυτούς που έχουν δηλώσει κανονικά τα ακίνητά τους.

Ας δούμε αναλυτικά τα 20 διαφορετικά χαράτσια και τον τρόπο καταβολής τους:

Στις υπόλοιπες ημέρες του Οκτωβρίου οι Ελληνες πολίτες καλούνται να καταβάλλουν την πρώτη δόση (50%) της έκτακτης εισφοράς ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Παράλληλα έχουν να καταβάλλουν τη δεύτερη από τις 6 δόσεις του τριπλού έκτακτου χαρατσιού για εισοδήματα, αυτοκίνητα και έσοδα από επιχειρήσεις. Φυσικά θα πρέπει να αγοράσουν και πετρέλαιο θέρμανσης που φέτος θα φτάσει τα 1.000 ευρώ ο τόνος, λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Τον επόμενο μήνα, έχουν την 3 από τις 6 δόσεις του πολυεκκαθαριστικού. Για τους συνταξιούχους ξεκινά η μείωση των κύριων και επικουρικών τους συντάξεων και για όσους έχουν να τακτοποιήσουν αυθαίρετα στις 31 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των παραβόλων.

Τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί η δεύτερη δόση (υπόλοιπο 50%) του χαρατσιού για τα σπίτια, η 4η δόση του πολυεκκαθαριστικού, φυσικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 τα οποία κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πόσο θα αυξηθούν. Αυτά για τους πολλούς. Συμπληρωματικά υπάρχουν επίσης η καταβολή της 1ης από τις 10 τριμηνιαίες δόσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων καθώς και η καταβολή της 1ης δόσης για τους ημιυπαίθριους.

Το 2012 έρχεται με ένα μπαράζ επιβαρύνσεων. Αρχικά, η 5η δόση του πολυεκκαθαριστικού. Στη συνέχεια οι μειώσεις: Των μισθών και των συντάξεων λόγω εφαρμογής των νέων φορολογικών κλιμάκων και της μείωσης του αφορολογήτου. Μαζί, η δεύτερη μείωση μισθού και συντάξεων λόγω της προκαταβολικής παρακράτησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθεί το φθινόπωρο του 2013. Και φυσικά οι μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ λόγω του νέου μισθολογίου.

Οσοι επιβιώσουν από τον Ιανουάριο μπαίνουν χαλαρά στο Φεβρουάριο, καθώς τότε θα πρέπει να πληρωθούν επιπλέον μόνο η τελευταία, 6η, δόση του πολυεκκαθαριστικού και η 3η δόση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων.

Το Μάρτιο, θα κληθείτε να καταβάλλετε μόνον τη 2η από τις δέκα δόσεις για τα αυθαίρετα και η 4η δόση για τους ημιυπαίθριους. Τον Απρίλιο, ίσως λόγω Αγιου Πάσχα, θα ζητηθεί μόνο η 5η δόση για τους ημιυπαίθριους.

Το Μάιο, έρχεται η πρώτη δόση για την έκτακτη εισφορά ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ για τ0 2012. Παράλληλα, πρέπει να καταβληθεί η 6η δόση για τους ημιυπαίθριους.

Τον Ιούνιο, τα πράγματα σοβαρεύουν. Ερχεται το κανονικό εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2011. Μαζί του, θα έρθει και η πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης. Επιπλέον, υπάρχουν πάντα η 3η δόση για τα αυθαίρετα και η 7η δόση για τους ημιυπαίθριους.

Τον Ιούλιο, έρχεται 2η δόση για το χαράτσι, μέσω ΔΕΗ και η 8η δόση για τους ημιυπαίθριους.

Τον Αύγουστο, όσο έχουν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, πρέπει να καταβάλλουν την 2η δόση και φυσικά υπάρχουν πάντα οι ημιυπαίθριοι και η 9η δόση.

Το Σεπτέμβριο, έρχεται η 3η δόση στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ, η τέταρτη δόση για τα αυθαίρετα και η 10η και τελευταία δόση για τους ημιυπαίθριους.

Τον Οκτώβριο, μας περιμένει η 3η δόση φορολογίας εισοδήματος και η αγορά πετρελαίου θέρμανσης με τουλάχιστον 40 λεπτά αύξηση στο λίτρο λόγω της εξίσωσης των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.

Το Νοέμβριο θα καταβληθεί η 4η δόση για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ.

Τέλος, το Δεκέμβριο του 2012 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 και την 5η τριμηνιαία δόση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

iefimerida
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top