Οι 10 πλουσιότερες χώρες.

0

Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να καταβαραθρώνεται, όμως υπάρχουν πολλές χώρες που εξακολουθούν να ευημερούν. Ο παρακάτω κατάλογος κατατάσσει τις χώρες με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) ανά κάτοικο

Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες ανθούν η βιομηχανία κι ο κλάδος των κατασκευών. Βέβαια και μερικά μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου δεν βλάπτουν ποτέ…10η η Αυστρία με κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 29400 ευρώ
Η χώρα στην οποία φτιάχνονται οι PEZ (οι γνωστές καραμέλες με διάφορες φιγούρες, που ίσως τις θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια). Ο πληθυσμός είναι 8.410.000 κάτοικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους μιλούν Γερμανικά. Οι κυριότερες βιομηχανίες της Αυστρίας ασχολούνται με τις κατασκευές, τα τρόφιμα και τα μέταλλα.
 

9η είναι η Ιρλανδία με κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 29600 ευρώ
Η χώρα των ξωτικών leprechauns, με πληθυσμό 4.580.000 κατοίκους , υπήρξε τόπος ενός αιματηρού πολέμου για την ανεξαρτησία. Μπορεί να υπερηφανεύεται σήμερα για ΑΕΠ της τάξης των 29600 ευρώ ανα κάτοικο. Οι κύριες βιομηχανίες της χώρας ασχολούνται με τα μέταλλα, τα τρόφιμα, και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.


8οι οι Ολλανδοί με ΑΕΠ στα 31450 ευρώ
Με χαμηλό ποσοστό ανεργίας, και ΑΕΠ ανά κάτοικο στα 31450 ευρώ. Έχει πληθυσμό 16.680.000, με κύριες βιομηχανικές μονάδες στον κλάδο της γεωργίας, των μετάλλων, και των μηχανικών 
προϊόντων. 

7οι οι Ελβετοί με κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 34400 ευρώ
Ακόμα κι αν ο κόσμος δεν γνωρίζει την Ελβετία από την εφεύρεση του ελβετικού σουγιά και της σοκολάτας , η χώρα είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό μέρος για τους επενδυτές. Με πληθυσμό 7.860.000, η Ελβετική οικονομία βασίζεται στον τουρισμό, τα μηχανήματα και τα χημικά προϊόντα.


6ες είναι οι ΗΠΑ με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 34900 ευρώ
Διαθέτει κατά κεφαλήν ΑΕΠ 34900 ευρώ και έχει περίπου 310 εκατομμύρια κατοίκους. Οι κυριότερες βιομηχανίες της ασχολούνται με το πετρέλαιο, το χάλυβα, και τα μηχανοκίνητα οχήματα.


5η είναι η Σιγκαπούρη με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 42100 ευρώ
Η Σιγκαπούρη είναι μια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που αποτελείται από 63 νησιά και κατοικούν 5.070.000 άνθρωποι. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας είναι 42100 ευρώ και οι κυριότερες από τις βιομηχανίες της ασχολούνται με ηλεκτρονικά, χημικά προϊόντα και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.


4η είναι η Νορβηγία με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 42200 ευρώ
Η Νορβηγία είναι Βασίλειο κι είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο, που εξακολουθεί να κυβερνάται από μονάρχη. Το κράτος κατέχει στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, η οποία κυρίως αφορά πετρέλαιο, φυσικό αέριο και μεταποίηση. Η Ευρωπαϊκή αυτή χώρα είναι η πατρίδα 4.970.000 ανθρώπων.


3α είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 42800 ευρώ
Η τρίτη πλουσιότερη χώρα του κόσμου είναι επίσης το σπίτι του Dubai Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο. Η χώρα αποτελείται από επτά εμιράτα, κυβερνάται από έναν πρόεδρο και μπορεί να υπερηφανεύεται για το εντυπωσιακό κατά κεφαλήν ΑΕΠ των 42800 ευρώ. Η χώρα έχει 8.260.000 κατοίκους και εξειδικεύεται στο πετρέλαιο, τα πετροχημικά προϊόντα, παραγωγή αλουμινίου και τσιμέντου.


2ο είναι το Λουξεμβούργο με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 66400 ευρώ
Το Λουξεμβούργο υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Οι περίπου 500 χιλιάδες κάτοικοι του χρησιμοποιούν τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Γερμανικά, και τα Λουξεμβουργιανά. Οι μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας ασχολούνται με τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά υπάρχει και σημαντική βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα.
 

1ο είναι το Κατάρ με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 67700 ευρώ
Η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο είναι το Κατάρ. Η χώρα έχει απόλυτη μοναρχία με αρχηγό κράτους τον Εμίρη του Κατάρ. Το αραβικό αυτό έθνος με 67700 ευρώ κατά κεφαλήν ΑΕΠ, έχει 1.690.000 κατοίκους. Όπως και πολλές άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή ο πλούτος του βασίζεται στην βιομηχανία παραγωγής αργού πετρελαίου.
kokoraki
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top