Χάστε βάρος με τη δίαιτα του γλυκαιμικού δείκτη

0

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα «εργαλείο» που δείχνει πόσο γρήγορα ένα τρόφιμο αυξάνει το σάκχαρο του αίματος. Τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες, χαρακτηρίζονται από τον γλυκαιμικό δείκτη. Η τιμή αυτού του δείκτη είναι διαφορετική για κάθε τροφή και δείχνει πόσο πολύ και πόσο γρήγορα αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα μας μετά τη λήψη αυτής της τροφής. Με ανώτατη τιμή το 100 (γλυκόζη), οι ειδικοί μετρούν τον γλυκαιμικό δείκτη κάθε τροφής. Όσο υψηλότερος είναι ο γλυκαιμικός δείκτης μιας τροφής τόσο περισσότερο αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα μόλις τη φάμε. Ένα τρόφιμο έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όταν η τιμή του φτάνει μέχρι 40, μέτριο όταν φτάνει μέχρι το 70 και υψηλό όταν ξεπερνάει το 70.

Ρίξτε τον δείκτη

Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν ωριμάσει γιατί παρουσιάζουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
Το μαγείρεμα μπορεί να αυξήσει τον γλυκαιμικό δείκτη και όσο περισσότερο βράζετε π.χ τα μακαρόνια, τόσο ανεβάζετε τον δείκτη.

Οι φυτικές ίνες καθυστερούν την απορρόφηση της γλυκόζης κι έτσι μειώνουν τον δείκτη, γι’ αυτό προτιμήστε να συνοδεύετε το γεύμα σας με πράσινη σαλάτα.

Μαζί με την επεξεργασία μιας τροφής ανεβαίνει και ο γλυκαιμικός δείκτης της. Γι αυτόν τον λόγο τα προϊόντα ολικής άλεσης θα πρέπει να μπουν πρώτα στη λίστα σας.

Χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη έχουν: τα περισσότερα λαχανικά, τα όσπρια, τα περισσότερα φρούτα, όλα τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα αυγά, το ψάρι, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί

iatronet
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top