να μην καταλήξει η χώρα «απολύτως προτεκτοράτο». Είμαστε δηλαδή «σχετικώς προτεκτοράτο» ή «ολίγον προτεκτοράτον».
Όπως λέμε «σχετικώς πεθαμένοι» ή «ολίγον πεθαμένοι».
Αφού εδώ και μήνες οι «εταίροι» μας στην ΕΕ, σε αγαστή συνεργασία με τις ντόπιες οικονομικές και πολιτικές ελίτ μας ταπείνωσαν, μας απαξίωσαν, μας χλεύασαν και μας διαπόμπευσαν σαν λαό, για να...
κάμψουν το ηθικό μας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ολοκληρωτική υποταγή μας, τώρα θέλουν τα πάντα, ακόμα και την ψυχή μας.
«Οι ιδιωτικοποιήσεις, πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση», υπογραμμίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση, όχι του Ελληνικού, αλλά του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. Αναφερόμενο στη γερμανική πολιτική προς την Ελλάδα, το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” κάνει λόγο για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», τονίζοντας πως η Γερμανία ζητά από άλλες χώρες της Ευρώπης, αυτό που δεν θα τολμούσε ποτέ να εφαρμόσει η ίδια στο εσωτερικό της. «Το πακέτο λιτότητας πολλών δισ. ευρώ το οποίο εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο την Τετάρτη, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις πιέσεις του Βερολίνου», γράφει το περιοδικό για να συνεχίσει: «θα ήταν κόλαση για τους Γερμανούς μια τέτοια λιτότητα ελληνικού τύπου».
Η Γερμανία, η χώρα που αποφασίζει για το μέλλον της Ελλάδας και της ΕΕ, έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν έχει ιστορική μνήμη. Ολοι οι ιστορικοί συμφωνούν πως οι ταπεινωτικοί όροι της Συνθήκης των Βερσαλλιών ήταν εκείνοι που έφεραν τον Χίτλερ στην Εξουσία και γι αυτόν ακριβώς το λόγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Σύμμαχοι ήταν πιο επιεικείς, σε σημείο μάλιστα τη δεκαετία του 50 να χαρίσουν στη Γερμανία το 50% των οφειλών της.
Παρά τις εμπειρίες αυτές, τι κάνουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα; Το Μεσοπρόθεσμο (εγώ θα το ονόμαζα «Συνθήκη του Βερολίνου» για την παραχώρηση της χώρας μας στις διαθέσεις του γερμανικού ιμπεριαλισμού) είναι κάτι ακόμα χειρότερο και από τη συνθήκη επανένωσης της Γερμανίας. Το λεγόμενο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, παρόμοιο με εκείνο που «αξιοποίησε» την Δημόσια Περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας (Die Treuhand - η οποία ξεπούλησε μέχρι και αντί ενός γερμανικού μάρκου επιχειρήσεις σε δυτικογερμανούς επιχειρηματίες) θα ξεπουλήσει όπως-όπως την ελληνική δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής.
Και ενώ στην Ανατολική Γερμανία, λόγω του ισχυρού οικολογικού κινήματος σεβάστηκαν τουλάχιστον το περιβάλλον, εδώ θα ξεπουλήσουν ακτές και δάση για τουριστικούς λόγους, δίχως κανένα χωροταξικό σχεδιασμό, με μοναδικό κριτήριο το ζεστό και άμεσο χρήμα. Σε λίγους μήνες θα έχουμε μια εισβολή δήθεν «ειδικών» από τη Γερμανία, οι οποίοι με παχυλούς μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που θα τους πληρώνουμε εμείς, «θα μας οργανώσουν».
Το είπε ήδη ο Σόϊμπλε. Ετυχε το 1989 μέχρι και το 1994 να βρίσκομαι στη Γερμανία και είδα πολλούς γνωστούς μου δυτικογερμανούς (ανέργους δασκάλους και κάθε λογής αποτυχημένους τυχοδιώκτες) να πηγαίνουν στην Ανατολική Γερμανία με απίστευτους μισθούς ακόμα και για δυτικογερμανικά δεδομένα, για να βοηθήσουν δήθεν στην ανάπτυξη της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, στα πιο απίθανα Projects. Το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας.
Οι Γερμανοί, μάστορες των λαθών, όπως απέδειξε η ιστορία τους, θα πέσουν πάλι έξω στους υπολογισμούς τους. Μετά από 21 χρόνια ένωσης των δυο Γερμανιών, διαπιστώνουν πως η πραγματική ένωση δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους δυο ενωμένους λαούς.
Πολλοί Ανατολικογερμανοί νιώθουν ακόμα σαν να είναι υπό εσωτερική κατοχή. Εάν συνεχίσουν την ίδια τακτική, και θα το κάνουν το λάθος, και στη χώρα μας αυτή θα είναι και η ευκαιρία μας, να ξανακερδίσουμε τη χώρα μας, γιατί εμείς δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα αλλά και γιατί έχουμε και μια άλλη ιστορία πίσω μας που δεν διαγράφεται με τίποτα.
press-gr
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.