Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο, Μακεδονίας, ΤΕΙ).
Αν και απομένουν μόλις δύο μέρες από την αναμέτρηση των δυνάμεων, οι φοιτητές εμφανίζονται μάλλον προβληματισμένοι όσον αφορά τη συμμετοχή τους, ενώ και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εκτιμούν ότι το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες αναμένεται στα περσινά επίπεδα, οπότε η αποχή παρουσίασε άνοδο της τάξης του 5-10%.
Αύριο, στους φοιτητικούς Συλλόγους που δεν πραγματοποίησαν τις εκλογοαπολογιστικές τους συνελεύσεις, θα συνέλθουν τα διοικητικά συμβούλια, τα οποία θα ορίσουν τις εφορευτικές επιτροπές, αλλά και την ακριβή εκλογική διαδικασία.
Στα δύο πανεπιστήμια θα στηθούν περί τις 40 κάλπες για περίπου 20.000 υποψήφιους ψηφοφόρους, που θα προσέρχονται με την φοιτητική ή την πολιτική τους ταυτότητα, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων ανά φοιτητικό σύλλογο.
Μία βόλτα στα γνωστά τραπεζάκια που έχουν στήσει οι παρατάξεις σε κάθε σχολή, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το υποτονικό κλίμα, που φαίνεται να επηρεάζεται όχι μόνο από τις εξαγγελθείσες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και από το γενικότερο κοινωνικο-οικονομικό κλίμα. Οι παρατάξεις των φοιτητών προσπαθούν να συσπειρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς μπορούν, με "όπλο" τις γνωστές αφίσες, που έχουν κατακλύσει τους κεντρικούς χώρους των σχολών, τις κεντρικές εκδηλώσεις στα αμφιθέατρα με ομιλητές πολιτικά πρόσωπα, αλλά και με έναν επιπλέον σύμμαχο: το διαδίκτυο.
Ιστοσελίδες, blogs, ηλεκτρονικά μηνύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άφησαν ασυγκίνητη την φοιτητική νεολαία, που ακολουθώντας την τάση των καιρών, άρπαξε την ευκαιρία να προβάλλει τις πολιτικές της θέσεις με ευρηματικούς τρόπους. Είναι χαρακτηριστική η καμπάνια συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης που επέλεξε να παρουσιαστεί με δημιουργικά σποτάκια και βίντεο μέσω του δημοφιλούς youtube, αλλά και του facebook.
«Η καμπάνια της ΔΑΠ στο διαδίκτυο περιλαμβάνει ηλεκτρονικές αφίσες, βίντεο και τραγούδια με το κεντρικό σύνθημα της παράταξης «θα είμαι εκεί», για την δημιουργία των οποίων συμμετέχουν αρκετοί φοιτητές - στελέχη», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γεωργιάδης.
«Είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της δουλειάς έχει γίνει διαδικτυακά. Υπάρχουν πολλές σελίδες και blogs, σε κάθε τμήμα και σχολή, πέρα από τις κεντρικές σελίδες των πολιτικών παρατάξεων στο διαδίκτυο», δηλώνει ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Πίτσκας.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αν και γενικότερα δεν αποδέχεται την εκλογική διαδικασία, θα συμμετάσχει στις εκλογές με την Πανσπουδαστική Κίνηση (ΠΚΣ), ενώ εκφράζει επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα των εκλογών σε συγκεκριμένους συλλόγους στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, λόγω παρατυπιών που ήδη παρατηρούνται και φαινομένων τρομοκρατίας από τις αντίπαλες παρατάξεις. Στην αύξηση του ποσοστού τους προσβλέπουν φέτος η ΕΑΑΚ, η Αριστερή Ενότητα και οι λοιπές ανεξάρτητες παρατάξεις.
newpost
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.