Παπακωνσταντίνου: "Θα περάσουμε δύσκολα χρόνια"

0

"Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, περάσαμε, περνάμε και θα περάσουμε δύσκολα χρόνια, καθώς η χώρα βασίστηκε σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό μοντέλο", είπε ο υπουργός Οικονομικών. Αυτό- πρόσθεσε- δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική,
εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα φέρουν δημοσιονομική προσαρμογή, νέες θέσεις εργασίες κλπ.

Το μεγάλο πρότζεκτ είναι η ριζική κωδικοποίηση και απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε παρέμβασή του στο Συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς με θέμα "Κράτος και Διαφθορά: πώς θα κτίσουμε υψηλά επίπεδα ακεραιότητας".

Μιλώντας στο πάνελ με θέμα "Φορολογικό Σύστημα και ακεραιότητα", ο κ.Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στις γκρίζες ζώνες που δημιουργούνται μεταξύ των σχέσεων φορολογουμένων και εφοριακών επισήμανε χαρακτηριστικά ότι ο πολίτης πρέπει να μείνει έξω από τις ΔΟΥ με κάθε τρόπο.

Για το σκοπό αυτό ήδη ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων η δραστική μείωση του αριθμού των ΔΟΥ από 300 σε 80 περίπου ώστε μαζί με σειρά άλλων δράσεων να παταχθεί η διαφθορά στον τομέα αυτό, πρόσθεσε.

Ο υπουργός χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά τη φοροδιαφυγή έγκλημα, όπως όλα τα άλλα εγκλήματα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που δεν μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία μας.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι δεν πιστεύει στην χρησιμότητα ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, αλλά στο προοδευτικό φορολογικό σύστημα με το οποίο αναλογικά πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες.
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top