13 τρόποι για να γίνετε κι εσείς αυτό που θαυμάζετε στους άλλους

0

αξίζει να είστε αυτός που θα κάνει τους άλλους να νιώσουν μοναδικοί και αποδεκτοί.

Είτε είστε ντροπαλός, είτε εξωστρεφής, σίγουρα εκτιμάτε κάποιον που σας κάνει να νιώθετε αγαπητός, ξεχωριστός μέσα στο πλήθος και οικεία, είτε τον γνωρίζετε χρόνια, είτε μόλις συστηθήκατε. Δεδομένου ότι αυτό το συναίσθημα του ανήκειν είναι εκείνο που όλοι αποζητούμε και ό,τι τελικά δίνουμε είναι αυτό που παίρνουμε στο τέλος της ημέρας, αξίζει να είστε εσείς αυτός που θα κάνει τους άλλους να νιώσουν το ίδιο μοναδικοί και αποδεκτοί.

Όπως άλλωστε, είχε πει και η μοναδική Maya Angelou «οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τα λόγια και θα ξεχάσουν και τις πράξεις, αλλά θα θυμούνται πάντα τον τρόπο που τους κάνατε να νιώσουν».

Ακολουθούν 13 τρόποι για να γίνετε κι εσείς αυτό που θαυμάζετε στους άλλους…

1. Φέρεστε σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να κάνετε παρέα με λίγους, αλλά να θυμάστε να φέρεστε στους πολλούς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που φέρεστε και στους λίγους. Ακόμα και αν αντιπαθείτε κάποιον, αναλογιστείτε πως όλοι έχουν το λόγο τους και τα δικά τους επιχειρήματα για τις εκάστοτε επιλογές και συμπεριφορές τους και απλά χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή για να δείτε ποιοι πραγματικά είναι και εν τέλει να τους συμπαθήσετε.

2. Δείξτε ενδιαφέρον και ακούστε τους. Αυτό που κάνουν καλά οι περισσότεροι είναι να μιλάνε, ακόμα και αν δεν υπάρχει κανείς εκεί για να τους ακούσει. Γίνετε εσείς, λοιπόν, ο ακροατής που ψάχνουν και θα διαπιστώσετε κι εσείς μαζί τους, πως η ανάγκη τους να ακουστούν είναι απλά η ανάγκη τους να επικοινωνήσουν και τίποτα παραπάνω.

3. Μιλάτε σε όλους κάθε φορά. Μην χαιρετάτε και πιάνετε κουβέντα μονάχα με τους επίλεκτους της καρδιάς σας. Ρωτήστε να μάθετε τα νέα όλων όσων συναναστρέφεστε και θα δείτε πως θα σας συμπαθήσουν, όσο περισσότερο δείχνετε κι εσείς ότι τους συμπαθείτε.

4. Να είστε ευγενικοί με όλους. Ακόμα και αν κάποιος πει κάτι ανάρμοστο μπροστά σας, μην τον φέρετε σε δύσκολη θέση και αλλάξτε θέμα συζήτησης, πριν η αμηχανία κορυφωθεί. Όλοι θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι προσπεράσατε στρατηγικά αυτό το ολίσθημα και όλοι θα νιώσουν πιο άνετα να είναι ο εαυτός τους απέναντί σας, χωρίς να φοβούνται τις ανόητες παρεξηγήσεις.

5. Απευθύνεστε στους άλλους με τα ονόματά τους. Όταν γνωρίζετε κάποιον για πρώτη φορά, απευθύνεστε σε εκείνον με το όνομά του και όχι με «απρόσωπες» αντωνυμίες. Είναι λογικό να ξεχάσετε το όνομα κάποιου, αλλά προσπαθείτε να το θυμάστε. Άλλωστε η εξ αρχής αναφορά σε αυτούς με το όνομά τους θα σας βοηθήσει σε αυτό.

6. Κάντε στους άλλους κοπλιμέντα. Μη διστάζετε ποτέ να πείτε ένα καλό λόγο σε κάποιον. Σε όλους αρέσουν τα κοπλιμέντα, όσο δύστροποι και απόμακροι και να μοιάζουν. Αρκεί να μην το παρακάνετε, γιατί τη στιγμή που θα πάψετε θα φανεί μάλλον ύποπτο.

7. Μην κουτσομπολεύετε. Μην σχολιάζετε κάποιον τρίτο όταν δεν είναι παρών, καθώς στο τέλος όλοι θα νομίζουν πως μιλάτε και για εκείνους πίσω από την πλάτη τους. Θυμηθείτε πως το κουτσομπολιό πολλοί αγάπησαν, τον κουτσομπόλη ουδείς.

8. Έχετε θετική διάθεση. Μην κρίνετε και σχολιάζετε ό,τι κάνει κάποιος που είναι στην παρέα σας, όσο άνετα και να νιώθετε. Χωρίς αυτό να σημαίνει να δέχεστε αδιαμαρτύρητα τα πάντα, κανείς δεν θέλει να βρίσκεται κοντά σε κάποιον που θα τον σχολιάσει στην πρώτη ευκαιρία με αρνητική διάθεση.

9. «Δεθείτε» με τον καθένα ξεχωριστά. Δημιουργήστε το αστείο που θα σας δένει με τον καθένα ξεχωριστά και θα το ξέρετε μονάχα εσείς οι δύο. Τα κοινά βιώματα, ακόμα και αν πρόκειται μονάχα για ένα αστείο, δημιουργούν τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων και τις βάσεις για γερές φιλίες.

10. Γίνετε «χαμαιλέοντας». Αλλάζετε τη συμπεριφορά σας ανάλογα με την παρέα στην οποία βρίσκεστε, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει να αλλοιώσετε το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας και να υποδυθείτε κάποιον άλλο, αλλά απλά να εγκλιματιστείτε στις εκάστοτε συνθήκες. Να είστε πάντα ο εαυτός σας, αλλά μην παραβιάζετε τους άγραφους κανόνες μια παρέας που δεν είναι η δική σας.

11. Να είστε εξωστρεφής. Όσο και αν ντρέπεστε και νιώθετε άβολα ανάμεσα σε κόσμο, μην δυσκολεύετε τον εαυτό σας να ανακαλύψει ποιός πραγματικά είναι και την προσωπικότητά σας να αναδειχθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία.

12. Βοηθάτε τους άλλους. Όσο μοντέρνες ιδέες και εναλλακτικό προφίλ να θέλετε να λανσάρετε, η ευγένεια και η διάθεση να βοηθήσετε στο κουβάλημα έναν ηλικιωμένο ή να ανοίξετε την πόρτα σε μια κυρία πάντα μετράει. Όλοι εκτιμούν τη βοήθεια, ακόμα και αν δεν έχουν το θάρρος να τη ζητήσουν.

13. Διασκεδάστε όλοι μαζί. Σε όποια περίσταση και αν βρίσκεστε, βάλτε όλους στο παιχνίδι και περάστε καλά με όλους. Μην αποκλείετε κανένα, ηθελημένα ή αθέλητα, επειδή απλά δεν τον γνωρίζετε. Όλοι θέλουν να περνάνε καλά και αυτό είναι κάτι που σίγουρα γνωρίζετε.

sciencearchives
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top