20 αλλαγές που έφερε το ίντερνετ στη ζωή μας τα 10 τελευταία χρόνια

0


Σιγά-σιγά προχωράμε στο 2020 και δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μνεία στην εκπληκτική αυτή εφεύρεση που λέγεται διαδίκτυο. Συνυφασμένο αδιάρρηκτα πλέον με τη ζωή μας, πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές αλλαγές που μας έφερε σ΄αυτήν την τελευταία δεκαετία:

1.Οι ταχύτητες πέρασαν κάθε προηγούμενο

Μετά το 3G ήρθε και το 4G που παραλληλίστηκε με την επιτάχυνση μαχητικών αεροσκαφών. Βάση των πάντων αφού πλέον μπορούμε να κατεβάσουμε τεράστια αρχεία να δούμε live βίντεο και να έχουμε ανοιχτά 30 tabs χωρίς το internet να κρασάρει.

2. Smartphones

Αλλά και tablets, που μπήκαν τόσο δυναμικά στη ζωή μας και συνδέθηκαν αδιάρρηκτα με το internet. Μέχρι και η γιαγιά σου έχει πλέον ένα smartphone κι από εκεί περιηγείται στον περιβόητο ιστό αλλά και στις χιλιάδες εφαρμογές που το πλαισιώνουν.

3. Ενημέρωση

Τα συμβατικά κανάλια της κλασικής τηλεόρασης θα είναι σε λίγο cult ανάμνηση αφού πλέον βλέπουμε σε live streaming όλες τις εκπομπές που μας ενδιαφέρουν, μαθαίνουμε νέα απ΄όλο τον κόσμο το λεπτό που συμβαίνουν, σοβαρά και μη και μάλιστα με μεγαλύτερη ακρίβεια αφού μπορούμε πλέον να συγκρίνουμε και τις πηγές.

4. Παιχνίδια online

Gaming που πήγε σε άλλο επίπεδο. Στρατιές ατόμων που γνωρίστηκαν κι ένωσαν τις δυνάμεις τους διαδικτυακά, έκαναν παιχνίδια όπως το fortnite να πλουτίσουν τους δημιουργούς τους για δυο ζωές.

5. Φώτα, κάμερα, πάμε!

Οι live κάμερες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο μας επιτρέπουν πλέον να έχουμε εικόνα του χώρου μας 24/7. Είτε πρόκειται για το αν χιονίζει τώρα στην Αράχοβα, είτε για το πώς φέρεται η babysitter στο μωρό μας, είναι μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα που έδωσε άλλον αέρα στην ασφάλεια, κυρίως, αλλά ικανοποίησε και την μικροαστική κουτσομπόλα μέσα μας.

6. E-shopping

Του δώσαμε και κατάλαβε. Ρούχα, παπούτσια, τα ψώνια του super market, σουβλάκια, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, παιχνίδια, είδη φαρμακείου, εισιτήρια κι ό, τι μπορείς να φανταστείς όλα στην πόρτα σου με το πάτημα ενός κουμπιού. Τέλος η ουρά στο zara και η αμήχανη στιγμή που μπαίνεις σ΄ ένα shop, ξέρεις, από εκείνα με τα τρία «Χ» στην ταμπέλα τους. Όλα απ΄την ιδιωτικότητα του σπιτιού σου, διαλέγοντας με την ησυχία σου από μία πλούσια γκάμα προϊόντων στην οθόνη σου.

7. Viber, messenger, what’s app και η λίστα δεν τελειώνει

Τι να πούμε για τις εφαρμογές αυτές που μας χάρισαν στιγμές απείρου κάλλους όταν φτιάξαμε την ομαδική συνομιλία με τους κολλητούς, όταν ξημεροβραδιαστήκαμε σε ατελείωτους διαλόγους με τη νέα γνωριμία– απίστευτο πόση χαρά μπορεί να σου δώσει ένα μικρό ηχάκι εισερχομένου μηνύματος- αλλά κι όταν έκλεισαν πολλά σπιτάκια ανακαλύπτοντας παράνομα μηνύματα στο κινητό του συντρόφου μας.

8. Instagram

Ένα όνομα, μια ιστορία. Ο απόλυτος βασιλιάς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εφαρμογή που χαρακτηρίστηκε πιο in από το facebook που είχε δικαιωματικά τα ηνία της προηγούμενης δεκαετίας. Φωτογραφίες, είτε της καθημερινής ζωής, είτε διαφημίζοντας- οι γνωστοί influencers που κινούν πλέον την παγκόσμια βιομηχανία της διαφήμισης- είτε προβάλλοντας τη δουλειά σου, το instagram παραμένει το νούμερο 1 μέσο για να δικτυωθείς με τον υπόλοιπο κόσμο.

9. Top προξενήτρα

Γνωριστήκατε μέσω internet. Μια φράση που εκσυγχρονίστηκε πολύ. Τέλος τα vintage chat, υπάρχουν πλέον εφαρμογές όπως το tinder και το badoo που αυτοματοποίησαν το φλερτ με δυο κινήσεις.

10. Netflix

Η πλατφόρμα που μας κρατάει συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Σειρές που διαδέχονται με φρενήρεις ρυθμούς η μια την άλλη και μας κάνουν γλυκύτατους φουλ αντικοινωνικούς.

11. Twitter

Το βήμα που χρειαζόταν ο άνθρωπος για να εκφέρει τη γνώμη του σε οτιδήποτε του κατέβει -και χωρίς να νοιάζει κανέναν- είναι εδώ.

12. Taxisnet

Το φακέλωμα που μας έλυσε τα χέρια και έκανε τις δημόσιες υπηρεσίες να φαίνονται μακρινές γνωστές μας.

13. Εφαρμογές ταξί

Απ’ τις ωραιότερες αλλαγές την τελευταία δεκαετία. Τέρμα η αναμονή, η επιλογή κούρσας και τα ψιλά που δεν υπάρχουν.

14. Master chefs

Ξεχάστε τους τσελεμεντέδες. Η λύση είναι μία και ακούει στο όνομα Άκης Πετρετζίκης. Ή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ή η κυρά Βασιλική που ΄χει blog. Πάντως χωρίς φαΐ αποκλείεται να μείνεις!

15. YouTube power

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Justin Bieber αλλά και ο Παντελής Παντελίδης. Μπορείς να ανεβάσεις τα δικά σου βίντεο και να δημιουργήσεις κανάλια, να κάνεις make up tutorials και να διαφημίσεις τη δουλειά σου. Αυτή η δεκαετία ανέβασε το youTube στα ύψη.

16.E–learning

Βιβλία που βρίσκεις μέσω διαδικτύου, μαθήματα που μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή, μία από τις ωραιότερες εξελίξεις του ιστού.

17. Φιλανθρωπία

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοήθησαν αναμφισβήτητα στη γνωστοποίηση και την απήχηση ευαίσθητων θεμάτων κι αυτό είναι η καλή πλευρά του διαδικτύου. Καμία δικαιολογία αποχής πλέον.

18. E-banking

Πλήρης έλεγχος των συναλλαγών σου, μεταφορές χωρίς να παρευρεθείς στα συμπαθέστατα πιστωτικά ιδρύματα και πληρωμές λογαριασμών με ένα πάτημα ενός κουμπιού. Τολμώ να το χαρακτηρίσω τέλειο.

19. Στοιχηματάκι κανείς;

Στοίχημα, τζόκερ και όλα τα ωραία μεν, επικίνδυνα λόγω πανεύκολης πρόσβασης δε, παιχνίδια είναι διαθέσιμα, που σε έκαναν να κολλήσεις ή να χάσεις χρήματα από εκεί που δεν το περίμενες. Έχει και τη σκοτεινή πλευρά του το ίντερνετ.

20. Πρώτα ίντερνετ και μετά καφές

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αλλαγή που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όσο εξελίσσεται και μας δίνει νέες δυνατότητες το internet μάς γίνεται και πιο απαραίτητο με αποτέλεσμα να μειώνουμε την ανθρώπινη επαφή και να κλεινόμαστε στην εσωστρέφεια της οθόνης.

Όπως και να ‘χει με τα καλά του και μη, ανυπομονούμε για τα επόμενα δέκα χρόνια! Καλή χρονιά!

Γεωργία Βλασερού
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top