Τα ζώδια και οι πρώην

0

Τι ζώδιο είναι να σου πω αν σε σκέφτεται!

Ποια είναι τα ζώδια που αφήνουν δυσκολότερα πίσω τους το παρελθόν; Και πώς θα το εκτοπίσετε προς χάρη του δικού σας παρόντος; Γιατί οι μπορεί οι παλιές αγάπες να πηγαίνουν στον παράδεισο, που λέει και το τραγούδι, καμιά φορά όμως μένουν κολλημένες εκεί ακριβώς που δεν θα έπρεπε: στο μυαλό του προσώπου που σας ενδιαφέρει. Ξεκολλήστε τις λοιπόν!

ΚΡΙΟΣ
Για τους Κριούς δεν υφίσταται η έννοια «παρελθόν», ούτε ερωτικό ούτε κανενός άλλου είδους. Ζουν στο… fast forward και κάθε καινούργια αγάπη καταλαμβάνει ολοσχερώς το πεδίο του ενδιαφέροντος τους. Έτσι λοιπόν, το πρόβλημά σας μαζί τους δεν θα είναι να τους κάνετε να ξεχάσουν τους παλιούς έρωτες, αλλά το να κρατήσουν στο νου τους τον τωρινό, εσάς δηλαδή, χωρίς να ξεμυαλιστούν στην παρακάτω γωνία. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε πάντα μερικά βήματα μπροστά ώστε στην προαναφερθείσα παρακάτω γωνία να συναντούν και πάλι εσάς, με ανανεωμένο look, γεμάτους καινούργιες προτάσεις για συναρπαστικές περιπέτειες και πρόθυμους να τους ακολουθήσετε σε οποιαδήποτε τρέλα.

ΤΑΥΡΟΣ
Οι Ταύροι αργούν να αγαπήσουν όπως και αργούν να δεχτούν το τέλος μιας σχέσης που μετρούσε για εκείνους. Αυτό σημαίνει ότι αν μπείτε στη ζωή τους αρκετά πρόωρα ώστε να μην έχουν προλάβει να ξεπεράσουν το προηγούμενο «πρόσωπο», θα πρέπει να αρκεστείτε στον ρόλο της ρεζέρβας που μπήκε στο αυτοκίνητο γιατί το καλό λάστιχο τρύπησε. Μην το παίρνετε επί πόνου όμως, θα έρθει και η σειρά σας να κερδίσετε την πρωτοκαθεδρία στην καρδιά τους. Απλώς θα πρέπει να κάνετε υπομονή, επιδιώκοντας να τους δημιουργήσετε το κλίμα της συναισθηματικής ασφάλειας που τόσο έχουν ανάγκη. Για πόσο καιρό; Α, όλα κι όλα, δεν τους αρέσει να τους ζορίζουν! Για τόσο, όσο…

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με το ερωτικό παρελθόν των Διδύμων ποτέ δεν θα ξέρετε ακριβώς με τι έχετε να ανταγωνιστείτε. Γιατί θα τους ακούτε τη μια μέρα να εξυμνούν μια παλιά τους αγάπη σαν να υπήρξε το υπέρτατο ερωτικό βίωμα και την άλλη να μιλούν σαν να ήταν η ανώδυνη περιπέτεια μιας βραδιάς. Και δεν θα λένε συνειδητά ψέματα ούτε θα προσπαθούν να σας αποκρύψουν λεπτομέρειες για να μη νιώθετε ανασφάλεια (σκασίλα τους...). Απλώς, έτσι θα το βλέπουν εκείνη τη στιγμή. Ο καλύτερος τρόπος να «αφοπλίσετε» αυτό το παρελθόν είναι να συμμετέχετε, έστω και με πλασματικά στοιχεία, στις εμβριθείς αναλύσεις που θα κάνει ο αγαπημένος σας Δίδυμος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Από κάποιον που ζει στο παρελθόν τουλάχιστον όσο και στο παρόν, όπως ο Καρκίνος, δεν μπορείτε να περιμένετε να μην κατοικοεδρεύουν διάφορες αγάπες-φαντάσματα μέσα στο μυαλό του, έτσι δεν είναι; Και όλες με τον τρόπο τους τον έχουν πληγώσει, όπως θα αφήσει να εννοηθεί, χωρίς όμως να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Δεν θέλει να σας δώσει στοιχεία για να υποτιμήσετε τον πόνο του («Έλα, μωρέ, αυτό το ασήμαντο σε πείραξε;»). Απλώς εκεί που θα ακούει ένα τραγούδι θα αφαιρεθεί και θα αναστενάξει βαθιά… Φυσικά οι μελαγχολικές και ενίοτε νοσταλγικές αναδρομές στο παρελθόν δεν αποτελούν λόγο για να μην σας αγαπήσει. Δείτε το κι έτσι: τι θα σας κάνει ένα φάντασμα;

ΛΕΩΝ
Οι Λέοντες δεν κρατούν τις παλιές τους αγάπες μόνο σαν ανάμνηση. Τις έχουν και μέσα στη ζωή τους. Το γεγονός ότι μια σχέση τους τελειώνει δεν σημαίνει ότι θα αποστερήσουν από τους απαρηγόρητους (ή απαρηγόρητες, αναλόγως φύλου) «πρώην» τουλάχιστον αυτή την τελευταία χαρά: Να τους αφήσουν να υπάρχουν κάπου εκεί στη βασιλική αυλή και να ελπίζουν, ίσως… Εντάξει, εσείς πάλι μπορεί να μη χαίρεστε καθόλου με όλα αυτά τα άτομα που περιφέρονται στη ζωή του αγαπημένου σας Λέοντα. Αλλά το να αντιπαρατεθείτε δυναμικά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Συγκρατηθείτε και προσποιηθείτε ότι δεν τρέχει τίποτα –αν δεν θέλετε να ανοίξει την πόρτα του κλουβιού και να τρέξει ελεύθερος στη σαβάνα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι Παρθένοι θεωρούν τις ερωτικές εμπειρίες του παρελθόντος σαν ένα πολύτιμο υλικό για ανάλυση. Το έχουν αρχειοθετήσει στα ντουλαπάκια του μυαλού τους και κατά καιρούς το βγάζουν, φάκελο-φάκελο με τη σειρά, για να το επεξεργαστούν. Αν θέλετε να συμμετάσχετε κι εσείς σε αυτή την ανάλυση, χωρίς όμως κακόβουλα σχόλια και τάση να υποτιμάτε πρόσωπα και καταστάσεις, θα κερδίσετε πολλούς πόντους στην εκτίμησή τους. Σας επιτρέπεται να ζηλεύετε και ελαφρώς, χωρίς όμως να κατεβάζετε το επίπεδο της συζήτησης. Άλλωστε δεν έχετε να φοβηθείτε τις αγάπες τους που μπήκαν στο αρχείο. Απλώς, για να μη σας …πρήζουν, βάζετέ τους χρονόμετρο: πενήντα λεπτά την εβδομάδα, όσο διαρκεί μια συνεδρία ψυχανάλυσης…

ΖΥΓΟΣ
Για τον Ζυγό οι παλιές αγάπες είναι εκλεκτά κομμάτια μιας πολύτιμης συλλογής, κάτι σαν εξωτικά όστρακα ή εικονογραφημένα μεσαιωνικά χειρόγραφα… Εννοείται πως θα έχει κρατήσει μόνο τα καλύτερα –οτιδήποτε στη ζωή του υπήρξε μπανάλ και «κατινίστικο», θα το έχει θεωρήσει ως μη γενόμενο και θα το έχει ήδη διαγράψει. Τώρα εναπόκειται σε εσάς να διαγράψει και τα υπόλοιπα, αν τα θεωρείτε απειλή για τη σχέση σας, πράγμα που μάλλον δεν ισχύει. Αν επιμένετε όμως, επικεντρωθείτε στις αισθησιακές και αισθητικές απολαύσεις του παρόντος και προσφέρετέ τις γενναιόδωρα στον αγαπημένο σας Ζυγό. Όλα είναι ζήτημα της κατάλληλης καλόγουστης «συσκευασίας», αυτό του φτάνει και δεν θέλει τίποτα άλλο!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οι Σκορπιοί έχουν μεγάλο θέμα με τις παρελθούσες σχέσεις, αλλά μόνο με τις δικές σας! Θα σας τις εξευτελίσουν, όμως μην διανοηθείτε καν να υπερασπιστείτε κάποια παλιά σας αγάπη. Η μόνη αγάπη που αξίζει στη ζωή σας είναι αυτή που σας προσφέρουν οι ίδιοι. Όσο για το δικό τους παρελθόν, εξίσου απαγορευτικό είναι να αποτολμήσετε την παραμικρή κριτική. Ούτε καν μια ανεπαίσθητη ειρωνεία. Μόνο εκείνοι θα μιλούν, άμα τους πιάνει η διάθεση, και εσείς θα ακούτε νεύοντας καταφατικά είτε στάζουν μέλι είτε χύνουν δηλητήριο. Ακόμα κι αν έχετε από τη φύση σας κάποιες τάσεις ζηλοτυπίας, μην τις σπαταλάτε στο παρελθόν τους. Δεν κινδυνεύετε – από αυτό, τουλάχιστον.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης έχει μόνο καλές αναμνήσεις από τις παλιές του σχέσεις. Άλλωστε καμιά δεν κράτησε τόσο που να γνωρίσει τη φθορά. Μπορεί να τις υπερασπίζεται (με ύποπτο κατά τη γνώμη σας ζήλο) απέναντι σε οποιαδήποτε κριτική σας. Αλλά έτσι είναι πλασμένος… Να μην κρατά κακία. Την αφήνει για όσες –και όσους, αναλόγως φύλου—έχει εγκαταλείψει στα κρύα του λουτρού. Είναι λογικό ένα άτομο με τέτοιες τάσεις φυγής να σας δημιουργεί συναισθηματική ανασφάλεια. Αλλά το εγγύς μέλλον σας μαζί του είναι πιο επισφαλές από το παρελθόν του χωρίς εσάς. Ο μόνος τρόπος να τον κρατήσετε είναι η διαβεβαίωση ότι η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Το τι σήμαιναν για έναν Αιγόκερω οι παλιές του αγάπες δεν θα το εκμαιεύσετε ούτε με βασανιστήρια. Εδώ θα πρέπει να μαντεύετε τι σημαίνετε εσείς τώρα για εκείνον, το παρελθόν θα μάθετε; Μυστικοπαθής σαν Σφίγγα, ο Αιγόκερως θα κρατήσει για τον εαυτό του την ερωτική του προϊστορία και μόνο από κάποιες αντιδράσεις του μπορείτε να υποθέτετε (να υποθέτετε πάντα…) αν ένα άτομο από το παρελθόν του αποτελεί αξιόλογο αντίζηλο για σας. Οπότε κατατάξτε το θέμα στα άλυτα μυστήρια όπως η ύπαρξη της Ατλαντίδος και συνεχίστε τη ζωή σας κρίνοντας το ενδιαφέρον του μόνο από τα αυτονόητα. Όπου, ως γνωστόν, αυτονόητη δήλωση έρωτα για το συγκεκριμένο ζώδιο είναι να κάθεται βουβός και ακίνητος δίπλα σας. Δίπλα σας όμως, έτσι;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είναι μάταιο να αναρωτιέστε για τους παλιούς έρωτες των Υδροχόων «μα, τι του/της βρήκε τέλος πάντων;». Τα κριτήριά τους στην αγάπη καθορίζονται από την ψυχική ή πνευματική ομορφιά που μπορεί να νομίζουν ότι είδαν σε κάποιον ή από το γεγονός ότι αυτός ο κάποιος κρεμόταν από πάνω τους για να …κρατηθεί στη ζωή. Από αυτή την άποψη, δύσκολα θα απαλλαγείτε από την παλιά αγάπη που κάθε τόσο χτυπάει την πόρτα ζητώντας βοήθεια. Ως γνήσιος σωτήρας του κόσμου, ο Υδροχόος σας θα αναβάλει την έξοδό σας για να πάει να φτιάξει τα υδραυλικά της άλλης ή να φυλάξει το μωρό του αλλουνού (με το οποίο δεν έχει καν συγγένεια αίματος).

ΙΧΘΕΙΣ
Με τους Ιχθύς μέσες-άκρες μπορείτε να ξέρετε πώς τελείωσαν οι προηγούμενες σχέσεις τους: Ξαφνικά οι «πρώην» αποκάλυπταν στα αθώα, εύπιστα Ψαράκια το αληθινό αχρείο πρόσωπό τους, το οποίο μέχρι τότε είχαν συγκαλύψει με (ανεξήγητη, θα λέγατε εσείς…) επιτυχία. Πάντα έφταιγαν οι άλλοι, άντε και η κακή μοίρα… Αν όμως κάποιος από τους πρώην πέρασε στο πάνθεον των Αλησμόνητων Αιώνιων Ερώτων, δύσκολα θα τον αποκαθηλώσετε, ακόμα κι αν ήταν μαφιόζος ναρκοβαρόνος. Λένε πως η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη του Σύμπαντος. Ε, δεύτερη έρχεται η φαντασία ενός Ιχθύ. Σκεφτείτε αν αυτά συνδυαστούν… Οπότε μην το παλεύετε με λογικά επιχειρηματία. Μπορεί απρόβλεπτα να ξυπνήσει ένα πρωί και να κάψει με θεατρική μεγαλοπρέπεια όλες τις παλιές φωτογραφίες.

astrologos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top