Τσιγάρ µπορέκ


Ποιο είναι το πεντανόστιμο πολίτικο "πιτάκι;

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά
  • 3 ½ φλιτζ. τσαγ. φέτα, μαλακή, θρυμματισμένη (περίπου 400γρ.)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι µαύρο
Για την επάλειψη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2-3 κ.σ. νερό
Για το τηγάνισμα
  • 2-3 φλιτζ. τσαγ. ηλιέλαιο
Eκτέλεση

1. Απλώστε τα φύλλα κρούστας σε μια επιφάνεια εργασίας και κόψτε τα στα 4. Κατόπιν κόψτε κάθε τέταρτο σε ισομεγέθεις λωρίδες.

2. Σπάστε σε ένα μπολ τη φέτα με τα χέρια σας και προσθέστε τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3. Διαλύστε σε ένα μικρό μπολ το κορν φλάουρ στο νερό ανακατεύοντας καλά με σύρμα χειρός. Βάλτε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίξτε το διαγώνια. Με ένα πινέλο αλείψτε με λίγο από το μείγμα του κορν φλάουρ τη γωνιά και κολλήστε τη στο φύλλο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα υλικά.

4. Ρίξτε σε μια μεσαία κατσαρόλα αρκετό ηλιέλαιο και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Τηγανίστε τα μπουρέκια σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές και βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήστε τα να στραγγίσουν το περιττό λάδι, μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως .

Συμβουλή: Είναι καλύτερα να τηγανίσετε τα μπουρεκάκια σε ηλιέλαιο γιατί τα διατηρεί ξανθά και δεν σκουραίνει το χρώμα του φύλλου.

Έξυπνη ιδέα: Προσθέστε στη γέμιση και 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, όπως συνήθιζαν οι νοικοκυρές στην Πόλη.

athensmagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...