Ρεβυθόσουπα με πράσα


Κάνει τη διαφορά...

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γραμμάρια ρεβύθια
  • 5 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο νερό για το βράσιμο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 2 κύβοι ζωμό κότας
  • 800 ml νερό
  • τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε νερό στο οποίο προσθέτουμε αλάτι και σόδα φαγητού. 
  • Την επομένη μέρα τα βράζουμε με το 1 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. 
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο. 
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. 
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 600 από τα 800 ml νερό βραστό στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσουν τα πράσα. 
  • Αν χρειαστεί υγρό προσθέτουμε από τον ζωμό. 
  • Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στην σούπα.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...