Τηγανιά Σικελίας


Με το ταπεραμέντο της Σικελίας

Υλικά συνταγής

για την τηγανιά
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
για τη μαρινάδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους και ξύσμα)
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
Διαδικασία συνταγής
  • Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ στα υλικά για τη μαρινάδα.
  • Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει στο τηγάνι με το λάδι του. Αν χρειαστεί περισσότερη ώρα ψήσιμο για να μαλακώσει συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό.
  • Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

cooklos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...