Εντυπωσιακό κέικ ζέβρα


για να κάνετε την έκπληξη!

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά (5 αν ειναι μικρά)
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/4 φλιτζ.τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
Βήματα
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες
  • Και εναλλάξ το γάλα (ή τον χυμό) με το αλέυρι.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη,στο ένα προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι ή πυρέξ στρογγυλό και ξεκινάμε απο το κέντρο του ταψιού και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας απο το μείγμα της βανίλιας, πάνω απο αυτό που βάλαμε βάζουμε μια κουταλιά απο το μείγμα με το κακάο ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΙΓΜΑ.
  • Συνεχίζουμε κουταλιά κουταλιά εναλλάξ τα μείγματα μέχρι να τελειώσουν. Δεν κουνάμε το ταψί μας, αφήνουμε να σχηματιστεί το σχέδιο μόνο του καθώς εμείς βάζουμε κουταλιά κουταλιά.
  • Με προσοχή τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε πάνω κάτω (αντιστάσεις και οχι αέρα) στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί βγάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...