Εύκολο και νόστιμο ρυζόγαλο


Το ρυζόγαλο που τρώνε όλοι!!!

Υλικά
  • 6-7 μπολάκια
  • 4 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.
  • κανέλα
Βήματα
  • Βάζετε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι.
  • Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε τη 1/2 κούπα εκτός, στην οποία θα διαλύσετε τις 2 κουταλίες κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
  • Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα που έχετε κρατήσει κι έχετε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει (θα το δείτε με το μάτι).
  • Μοιράζετε στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα. Βγαίνουν περίπου 6-7 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος)

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...