Μηλοκέικ


Σίγουρα θα το απολαύσετε μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.

Υλικά (8 μερίδες)
  • 320g αλεύρι
  • 2 μήλα golden
  • 230g ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 70g ελαιόλαδο
  • 200g γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Σε μεσαίου μεγέθους μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο με στο σύρμα. Δεν χρειάζεται μίξερ.
  • Προσθέτουμε το λάδι και το ξύσμα του λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι -μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει την baking powder και τη μαγιά- εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.
  • Επενδύουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά και με 22-24cm. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ που θα είναι αρκετά παχύρρευστο.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε τέταρτα και κάθε τέταρτο σε φέτες. Βυθίζουμε κάθετα και κυκλικά τα κομμάτια του μήλου στην επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180℃ στην προτελευταία σχάρα για 30′-35′. Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε το κέικ στα ζεστά με ανοιχτή την πόρτα για 8′-10′. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε συρμάτινη βάση.

kitchenstori

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...