Ξεχωριστό μπιφτέκι.
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινός κιμάς
- 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- 3 αυγά
- 3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρεσκοτριμμένο μαυρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 250γρ. τυρί φέτα κομμένη σε φέτες
- 3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- Τοποθετούμε το κιμά μας σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τη φρυγανιά και μετά το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Μετά ρίχνουμε στο μίγμα του κιμά τα αυγά, το γάλα, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα το λάδι και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα μικρό ταψί και απλώνουμε το μισό μίγμα του κιμά. Τοποθετούμε πάνω στο μίγμα τις μισές ντομάτες που κόψαμε και απλώνουμε τη φέτα από πάνω. Βάζουμε τις υπόλοιπες ντομάτες από πάνω και καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο μίγμα κιμά.
- Ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα ή μέχρις ότου ροδοκοκκινίσει το μπιφτέκι μας.
- Όταν ψηθεί κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!
xs-recipes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.