Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια


ένα υπέροχο πιάτο για το γεύμα ή δείπνο σας.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό χοιρινός ώμος ή σπάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. γραβιέρα Νάξου ή άλλη ήπιας γεύσης επιλογής σας, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. λαδοτύρι Ζακύνθου ή Μυτιλήνης , κομμένο σε κύβους
  • 2 λουκάνικα ριγανάτα ή άλλα επιλογής σας, σε φέτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • ½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φύλλα λαδόκολλας
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα κομματάκια χοιρινού, τα λουκάνικα σε φέτες, τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και όλα τα μυρωδικά και ανακατεύετε. 
  • Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και αφού τα ανακατέψετε καλά προσθέτετε και τα τυριά σε κύβους.
  • Ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο μια λαδόκολλας, διπλώνετε τη λαδόκολλα σαν φάκελο και την ακουμπάτε πάνω σε μια δεύτερη λαδόκολα. Τη κλείνετε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτή τη φορά το άνοιγμα να είναι από την αντίθετη πλευρά για να μη φεύγουν τα υγρά κατά την διάρκεια του ψησίματος. 
  • Διπλώνετε και τις υπόλοιπες λαδόκολλες με την ίδια διαδικασία και στο τέλος δένετε το πακέτο με σπάγκο κουζίνας.
  • Τοποθετείτε το πακέτο σε ένα ταψί και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Μετά τη 1 ώρα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λ επιπλέον. 
  • Στη συνέχεια αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, ξετυλίγετε τις λαδόκολλες και μόλις κρυώσει ελαφρώς σερβίρετε το φαγητό σας μέσα στη λαδόκολλα την οποία θα ακουμπήσετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

newsone

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...