Πατατοκεφτέδες με αρακά και ζαμπόν


λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους...

Υλικά
  • 60 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 3 φέτες ζαμπόν χοντροκομμένες
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βράζουμε για 15 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό τον αρακά (κατεψυγμένο) και τις πατάτες. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε μπολ.
  • Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες και τον αρακά, προσθέτουμε το ζαμπόν, τα αυγά, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.
  • Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Τρώγονται ζεστοί (στο σπίτι) ή σε θερμοκρασία δωματίου (στο σχολείο).

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...