Η σχέση για να κρατηθεί ζωντανή θέλει τον τρόπο της!


Το “μαζί” δεν είναι εύκολη υπόθεση...

Τέλεια σχέση χωρίς κόπο και θυσίες που παραμένει σταθερή στον χρόνο, δεν υπάρχει! Η φλόγα της αγάπης για να μη σβήσει θέλει φροντίδα. Μια σχέση για να κρατήσει θέλει δουλειά.

Όταν αγαπάς τον άνθρωπό σου βρίσκεις τρόπους να του το δείχνεις. Δημιουργείς προϋποθέσεις για να είστε μαζί και να το απολαμβάνετε.

Δεν επιτρέπεις σε εγωισμούς και ζήλιες να γεννούν προβλήματα με το παραμικρό. Δεν τονίζεις τα αρνητικά στοιχεία του ανθρώπου που έχεις δίπλα σου. Του θυμίζεις πόσο τον αγαπάς και τον θαυμάζεις. Η σχέση θέλει υποχωρήσεις και θυσίες. Θέλει αφορμές για να είναι κάθε μέρα γιορτή!

Όχι, δεν εννοώ να αλλάζουν οι χαρακτήρες για να παραμένουν μαζί. Ούτε να αλλοιώνονται οι προσωπικότητες και να τροφοδοτούν μια σχέση χωρίς ουσία. Λέω όμως ότι δεν πρέπει να παραδίδουμε τα όπλα χωρίς μάχες. Ούτε να κάνουμε πίσω με την πρώτη δυσκολία.

Τον άνθρωπό σου τον στηρίζεις όταν λυγίζει από τα προβλήματα της καθημερινότητας και μαζί βρίσκετε τη δύναμη να αισιοδοξείτε και να χαμογελάτε. Το “μαζί” δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά αξίζει τον κόπο να παλεύεις γι’ αυτό!

γράφει η Δέσποινα Χατζάκη
epaggelmagynaika

Related Posts