Μπατιροκεφτέδες


θαυμάσιος τρόπος να ανακυκλώσουμε ψωμί που μένει.

Υλικά
20-25 κεφτεδάκια
  • 1/2 κιλό ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 αυγό
  • μυρωδικά κατά βούληση (αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα, δυόσμο και ότι άλλο εσείς αγαπάτε)
  • 1-2 κουτ.γλ. γάλα
Βήματα
  • Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμάκι και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει όσο το δυνατό πιο μικρά ψίχουλα (....κιμάς γιαλαντζί δηλαδή)
  • Προσθέτουμε το κρεμμυδι, το αυγό και τα μυρωδικά μας
  • Πλάθουμε την ζύμη μας και αν χρειαστεί προσθέτουμε μια ή δύο κουταλιές γάλα προκειμένου να επιτύχουμε μια υφή που να θυμίζει κλασσικό κεφτέ.
  • Ιδού λοιπόν μπατιροκεφτεδάκια, έτοιμα να τα τηγανίσουμε και να τα χαρούμε γιατί όπως έλεγε και η μαμά μου... η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...