θαυμάσιος τρόπος να ανακυκλώσουμε ψωμί που μένει.
Υλικά
20-25 κεφτεδάκια
20-25 κεφτεδάκια
- 1/2 κιλό ψωμί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 αυγό
- μυρωδικά κατά βούληση (αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα, δυόσμο και ότι άλλο εσείς αγαπάτε)
- 1-2 κουτ.γλ. γάλα
- Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμάκι και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει όσο το δυνατό πιο μικρά ψίχουλα (....κιμάς γιαλαντζί δηλαδή)
- Προσθέτουμε το κρεμμυδι, το αυγό και τα μυρωδικά μας
- Πλάθουμε την ζύμη μας και αν χρειαστεί προσθέτουμε μια ή δύο κουταλιές γάλα προκειμένου να επιτύχουμε μια υφή που να θυμίζει κλασσικό κεφτέ.
- Ιδού λοιπόν μπατιροκεφτεδάκια, έτοιμα να τα τηγανίσουμε και να τα χαρούμε γιατί όπως έλεγε και η μαμά μου... η φτώχεια θέλει καλοπέραση.
cookpad
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.