είναι γρήγορες, εύκολες και υπερνόστιμες!
Υλικά
- ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
- 400 γραμμ. κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε κύβους
- 100 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο
- 4 μεγάλες τορτίγιας
- ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο για το τηγάνι
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3'.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15' ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά οι πιπεριές.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5'.
- Σε καθαρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε τη μία τορτίγια και την ψήνουμε για 1-2'. Κατόπιν απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από το κοτόπουλο με τις πιπεριές και τη μισή ποσότητα από το τυρί.
- Σκεπάζουμε με δεύτερη τορτίγια και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας.
- Με προσοχή αναποδογυρίζουμε την quesadilla και ψήνουμε για 1-2' ακόμα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε και τη δεύτερη quesadilla.
- Τις τοποθετούμε σε πιάτα και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια. Τις συνοδεύουμε με salsa και sour cream ή γιαούρτι.
theonewithallthetastes
