Υπέροχα ζουμερό, με γεμάτη γεύση.
Υλικά
- 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 + 70 γραμμ. ζάχαρη
- 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 βανιλίνες
- 100 γραμμ. καλαμποκέλαιο
- χυμό από 1 ½ ζουμερό λεμόνι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα 200 γραμμ. ζάχαρης με το γιαούρτι, τα αυγά, το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο.
- Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 50’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
- Εντωμεταξύ βάζουμε τα υπόλοιπα 70 γραμμ. ζάχαρης μαζί με το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα διαυγές μίγμα.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε 10’ να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το περιχύνουμε με το μίγμα ζάχαρης-λεμονιού.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να απορροφήσει το σιρόπι και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.
theonewithallthetastes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.