Είτε με ζάχαρη είτε με Μερέντα... είναι φανταστικοί...
Υλικά
25 -30 κομμάτια
25 -30 κομμάτια
- 2 ποτήρια γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 100 γρ βιτάμ
- 60 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 500-700 γρ αλεύρι
- Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε το γάλα, θέλουμε να είναι χλιαρό.
- Σε μία βαθιά λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα,τη μαγιά, την ζάχαρη, το λιωμένο βιταμ και ανακατεύουμε
- Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμωνουμε καλά
- Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό
- Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ωρίτσα να φουσκώσει
- Μόλις γίνει αυτό πλάθουμε σε μπαλάκια.. τά πατάμε λίγο στο χέρι μας και με ένα καπάκι από μπουκάλι κάνουμε την τρυπουλα
- Τα αφήνουμε πάλι για 30 λεπτά να φουσκώσουν και μετά τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι
- Όταν είναι ακόμα ζεστά τους βάζεις ζάχαρη, κανέλα (προαιρετικά)
cookpad
