Στράτα με μπέικον, τσένταρ και κασέρι


η γεύση της είναι κάτι ανάμεσα σε σουφλέ, ομελέτα, πουτίγκα με ψωμί και τάρτα.

Υλικά
  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε κύβους
  • 250 γραμμ. μαλακά τυριά που λιώνουν (χρησιμοποίησα ίσες ποσότητες από τσένταρ και κασέρι)
  • 200 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμ. sour cream (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
  • Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 20-22 εκ.
  • Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε ξανά.
  • Απλώνουμε μια στρώση ψωμί στη φόρμα. Από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί και κατόπιν λίγο μπέικον.
  • Ρίχνουμε ακόμα μια στρώση από ψωμί, τυρί και μπέικον.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι τυρί και μπέικον.
  • Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, τη sour cream, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
  • Περιχύνουμε την επιφάνεια με το μίγμα των αυγών. Σκεπάζουμε τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον (μπορούμε να αφήσουμε τη στράτα στο ψυγείο και ολόκληρο το βράδυ).
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Αφαιρούμε τη διαφανή μεμβράνη, σκεπάζουμε τη στράτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 40'.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30' ακόμα.

theonewithallthetastes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...