η γεύση της είναι κάτι ανάμεσα σε σουφλέ, ομελέτα, πουτίγκα με ψωμί και τάρτα.
Υλικά
- 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε κύβους
- 250 γραμμ. μαλακά τυριά που λιώνουν (χρησιμοποίησα ίσες ποσότητες από τσένταρ και κασέρι)
- 200 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμμ. φρέσκο γάλα
- 200 γραμμ. sour cream (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι)
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο βούτυρο για τη φόρμα
- Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 20-22 εκ.
- Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε ξανά.
- Απλώνουμε μια στρώση ψωμί στη φόρμα. Από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί και κατόπιν λίγο μπέικον.
- Ρίχνουμε ακόμα μια στρώση από ψωμί, τυρί και μπέικον.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι τυρί και μπέικον.
- Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, τη sour cream, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
- Περιχύνουμε την επιφάνεια με το μίγμα των αυγών. Σκεπάζουμε τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον (μπορούμε να αφήσουμε τη στράτα στο ψυγείο και ολόκληρο το βράδυ).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Αφαιρούμε τη διαφανή μεμβράνη, σκεπάζουμε τη στράτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 40'.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30' ακόμα.
theonewithallthetastes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.