Τα 7 χαρακτηριστικά του «κολλητού» φίλου

0

έχει χαρεί με τις χαρές σας και έχει γελάσει με τα πιο κακόγουστα κουρέματα που έχετε κάνει

Έχετε περάσει μαζί του ή μαζί της πολλά και δεν ήταν όλα καλά. Για την ακρίβεια έχετε περάσει όλες τις αναποδιές που σας έφερε η ζωή μαζί του/της, σας έχει δει στα χειρότερά σας, έχει χαρεί με τις χαρές σας και έχει γελάσει με τα πιο κακόγουστα κουρέματα που έχετε κάνει.

Τα χρόνια και οι εμπειρίες που σας έχουν δέσει, εσάς και τους φίλους σας είναι μονάχα η επιβεβαίωση μιας δυνατής φιλίας που έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου και σας έχει κάνει να ανακαλύψετε έναν αδερφό εξ αγχιστείας που θα σας σταθεί πολλές φορές, καλύτερα και από την ίδια σας την οικογένεια.

Εντοπίστε λοιπόν, τους ανθρώπους ή τον άνθρωπο στη ζωή σας, με τον οποίο σας συμβαίνουν τα παρακάτω και κρατήστε τον όσο πιο γερά μπορείτε, γιατί οι καλοί φίλοι είναι σπάνιο δώρο και εσείς ήσαστε τυχεροί αν έχετε έστω ένα τέτοιο διαμάντι στη ζωή σας.

1. Καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο χωρίς πολλά λόγια

Τα λόγια είναι περιττά όταν γνωρίζετε τον άλλο τόσο καλά, ώστε να επικοινωνείτε με τα μάτια και χωρίς τη βοήθεια των λέξεων. Παρατηρήστε οι ίδιοι πόσες φορές είστε σε μια παρέα και έχετε ανταλλάξει μονάχα βλέμματα με τον φίλο σας και έχετε καταλάβει τι ακριβώς σκέφτεται και στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων είναι αυτό ακριβώς που σκέφτεστε κι εσείς.


2. Τα έχετε πει όλα

Όσο περνάνε τα χρόνια και όσες περισσότερες ώρες περνάτε παρέα με κάποιον, όλο και περισσότερα θέματα εξαντλούνται. Έχετε μιλήσει μεταξύ σας για τα πάντα, έχετε αναλύσει όλα σας τα προβλήματα και έχετε αναλύσει και όλα τα πιθανά σενάρια για όλα σας τα προβλήματα.

3. Έχετε επαφή με τους γονείς του

Μπορεί να μην τους γνωρίσατε από την αρχή, αλλά ήρθε η στιγμή και γνωρίσατε τους γονείς του φίλου σας, σας φιλοξένησαν στο εξοχικό τους και όταν είχαν προβλήματα με το γιο ή την κόρη τους, σε εσάς απευθύνθηκαν. Το καλύτερο με το να γνωρίζεις τους γονείς ενός φίλου, είναι ότι αποκτάς μια δεύτερη οικογένεια και ακόμα ένα ζευγάρι γονείς. Μην ξεχνάτε πως όση περισσότερη αγάπη μοιράζει και μοιράζεται κανείς, τόσο το καλύτερο.


4. Δεν σας ενοχλεί η σιωπή

Τη στιγμή που θα νιώσετε την άνεση να μείνετε σιωπηλοί στο ίδιο δωμάτιο θα καταλάβετε πόσο πραγματικά δεμένοι είστε ο ένας με τον άλλο. Αφού τα έχετε συζητήσει όλα και έχετε ξεπεράσει, χρόνια τώρα, τις αμήχανες σιωπές, αυτές οι σιωπές θα είναι οι στιγμές που θα νιώθετε πιο κοντά και πιο άνετα με τον άλλο.

5. Τον γνωρίζετε καλύτερα και απ’ ότι οι ίδιος τον εαυτό του

Δεν είναι λίγες οι φορές και οι περιπτώσεις που οι φίλοι σας γνωρίζουν περισσότερα για εσάς απ’ ότι εσείς οι ίδιοι και θυμούνται περισσότερα από τη ζωή σας, της οποίας είναι βασικό κομμάτι, απ’ ότι εσείς. Για τυχόν απορίες λοιπόν και διευκρινήσεις για τα περασμένα χρόνια και τις παραξενιές του χαρακτήρα σας, μην ψάχνετε μέσα σας, αλλά απλά ρωτήστε τους φίλους σας.


6. Έχετε πάψει να υπολογίζετε τα πόσα σας χρωστάει

Ενώ στην αρχή ήσαστε πολύ τυπικοί, ώστε να αποδίδετε άμεσα τα χρωστούμενα, όσο περνάνε τα χρόνια έχετε χαλαρώσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκμεταλλεύεστε τη φιλία σας. Σήμερα χρωστάτε εσείς, αύριο σας χρωστάει εκείνος, σήμερα θα κεράσετε εσείς, αύριο θα κεράσει εκείνος και κάπως έτσι περνάνε οι μέρες και τα λεφτά αλλάζουν... φιλικά χέρια.

7. Γελάτε και οι δυο πριν τελειώσει το ανέκδοτο

Έχοντας ζήσει τόσα πράγματα μαζί και έχοντας γελάσει τόσο πολύ ο ένας με τον άλλο, έχετε αναπτύξει πολλούς κώδικες και έχετε κάνει πολλές φάρσες μαζί, ώστε πριν καν τελειώσει το ανέκδοτο να γελάτε και πριν καν φτάσετε στο επίμαχο και κωμικό σημείο της ιστορίας να έχετε ήδη ξεκαρδιστεί στο γέλιο. Μόνο εσείς καταλαβαίνετε το γιατί και δεν σας νοιάζει που οι άλλοι σας κοιτάνε απορημένοι…

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top